Podgorica

Zelena zona spremna za novo igralište

Neformalna grupa stanara Bulevara Ivana Crnojevića juče je održala veliku zajedničku akciju građana čime je zaokružila prvu fazu u realizaciji projekta ’’Zelena zona za djecu i penzionere’’ koji je podržan od strane fAKT-a, Fonda za aktivno građanstvo.
Zelena zona spremna za novo igralište
Portal AnalitikaIzvor

 “Cilj pokretanja ovog projekta je bio podsticanje građana da učestvuju u volonterskim akcijama koje se tiču njihove zajednice i juče je pokazano da je on u potpunosti ispunjen”, saopšteno je Portalu Analitika iz ove neformalne grupe.

zelenazona2

Park je bio prepun djece i odraslih, ne samo iz komšiluka već iz cijelog grada, kao i predstavnika nevladinog sektora i svi su uživali u oslikavanju mobilijara sa akademskom slikarkom Ninom Vukčević, igrama koje je osmislio Žarko Žabac, a uz to su i čistili park i kreirali neke nove interesantne sadržaje koji će omogućiti razvoj dječije igre, kao bitnog dijela odrastanja i formiranja ličnosti.

“Park je sada potpuno spreman za postavljanje novog igrališta kojem će se obradovati veliki broj mališana”, ističu iz Neformalne grupi stanara Bulevara Ivana Crnojevića.

Portal Analitika