Politika

Vuković: Najvažnije prekinuti bojkot parlamenta

Najvažniji zadatak u ispunjenju zahtjeva OEBS-a je da se prekine bojkot Skupštine, da se opozicija vrati u institucije i vodi dijalog, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miodrag Vuković
Vuković: Najvažnije prekinuti bojkot parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je prva preporuka OEBS/ODIHR, kada su izbori u pitanju, obaveza da budu demokratski, i da je uslov svih uslova prekid bojkota i otvaranje dijaloga, i to u institucijama.

“DPS je u sistemu, a ne u bojkotu, i mi smo za dijalog. Ne ucjenjujemo i ne tražimo prethodno ispunjenje bilo kakvih uslova, mi hoćemo da razgovaramo u institucijama”, kazao je Vuković za Pobjedu.

On je rekao da nezavisni kandidati na izbornim listama nijesu prioritetna preporuka, niti sugestija koja bi bila “sa većim stepenom obaveznosti” da se usvoji, ali to ne znači da se o tome ne može razgovarati.

“DPS ima radnu grupu koja će definisati stav o svakoj od preporuka OEBS-a/ODIHR-a. Treba to da učine i druge parlamentarne stranke, da se sastanemo u međustranačkoj parlamentarnoj radnoj grupi, da otvorimo sva pitanja i promišljeno i odgovorno nađemo nova rješenja. Mi smo spremni na kompromise”, kazao je Vuković.

On je podsjetio da je taj proces zahtjevan i da o izbornom zakonu treba da se izjasni parlament glasovima dvije trećine ukupnog broja poslanika.

Pobjeda

Portal Analitika