Kultura

Počinje zimska scena Barskog ljetopisa, "Četvrtkom u Dvorcu"

Priča o uspješno održanom 30. jubilarnom Barskom ljetopisu nije završila zatvaranjem ovog ljetnjeg festivala 21. avgusta. Organizatori su odlučili da pokrenu i zimsku scenu Ljetopisa – „Četvrtkom u Dvorcu“, koja će početi 19. oktobra itrajati do 8. juna 2018. godine, saopšteno je iz uprave te manifestacije.
Počinje zimska scena Barskog ljetopisa, "Četvrtkom u Dvorcu"
Portal AnalitikaIzvor

- Na taj način barska publika imaće mogućnost da u godišnjem kontinuitetu prati raznolike i kvalitetne kulturno-umjetničke sadržaje iz domena pozorišne, muzičke, književne i likovne umjetnosti.

Program zimske scene održavaće se jednom sedmično - četvrtkom u Dvorcu kralja Nikole. Prvi četvrtak biće rezervisan za koncert, drugi za teatar za odrasle, zatim za dječiji program, izložbu i književno veče - preciziraju organizatori.

I ovaj je program realizuje se pod okriljem Kulturnog centra Bar, uz podršku Opština Bar.

- Cilj je da se, u maniru jubilarnog Barskog ljetopisa, čija je nova direktorka Ksenija Popović organizacijom i programskim kvalitetom napravila veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, animira zajednica u Baru koja je do sada više puta iskazivala potrebu da se grad pod Rumijom oživi i zimi.

Bar će na taj način postati prostor na kome se u toku cijele godine susrijeću umjetnici i publika, uzrastaju novi, prvenstveno barski mladi stvaraoci, afirmišu najviši umjetnički i estetski principi, ali i otkrivaju alternativniji i avangardniji oblici stvaranja - dodaju iz Barskog ljetopisa.

Tako će „Četvrtkom u Dvorcu“ biti svojevrsna uvertira za 31. izdanje festivala „koji će za cilj imati da opravda, pa i nadmaši uspjeh prethodnog“.

Portal Analitika