Vaterpolo

Tri crnogorska predstavnika u Regionalnoj ligi: Start od derbija

Kreće vaterpolo Regionalna liga, Crna Gora sa tri predstavnika - Jadran Carine na startu igra sa Jugom u Dubrovniku, Budvani gostuju ekipi Mladosti, a Primorac, kao domaćin u Budvi, dočekuje beogradski Partizan.
Tri crnogorska predstavnika u Regionalnoj ligi: Start od derbija
Portal AnalitikaIzvor

Najteže je Novljanima, Budvani možda i vide šansu nakon eliminacije Mladosti iz kvalifikacija za Ligu šampona, a Primorac, sa određenim iskustvom, dočekuje evroligaša.

- Smatram da je Jug, bez obzira na to što je ostao bez nekoliko igrača, i dalje bez konkurencije. Njima nikad ne možete da prijetite, ali naša želja je da vidimo koliko možemo u ovom trenutku - kazao je golman Novljana, Slaven Kandić.

Večerašnji duel je dobra provjera za igrače trenera Vladimira Gojkovića pred plej-of LŠ sa Marsejom.

Kotorani su prošle godine, kroz A2 Regionalnu ligu, stigli do elite, tu im je mjesto. Nekoliko igrača je napustilo klub, a trener Vici na raspolaganju ima mladost i iskustvo.

- Naš cilj je ostanak u A1, a protiv Partizana je potreban maksimum za trijumf. Izmijenili su, kao i mi, dosta tim. Nadamo se pozitivnom rezultatu - poručio je Damir Crepulja, jedan od igrača zlatne generacije Primorca.

Prošle godine, Budvani su sačuvali prvoligaški status. U ovoj ne mijenjaju kurs.

- Oslabljeni smo neigranjem Vuksanovića koji znači mladoj ekipi. Očekuje nas težak meč, taktički i fizički. Pružićemo maksimum, pa ćemo da vidimo na kraju za koliko je to bilo dovoljno. Mladost se za ovu sezonu pojačala, a mi nijesmo pod imperativom pobjede. Nadam se da ćemo pružiti jak otpor - istakao je Danilo Adžić, koji je iz Primorca stigao u Budvu.

Mladost i Budva igraju od 18 časova, a za 19 časova zakazani su dueli Primorac - Partizan i Jug - Jadran Carine.

Arena

Portal Analitika