Ostalo

Baton: Predugo sam ostao u Formuli 1

Šampion svijeta iz 2009. godine, Dženson Baton, rekao je da je karijeru u Formuli 1 trebalo da završi 2015. godine i da je kao posljedica toga proizašlo da je prestao da voli auto-moto sport.
Baton: Predugo sam ostao u Formuli 1
Portal AnalitikaIzvor

Britanski automobilista je nedavno napravio izlet u Super GT na trci 1.000 kilometara Suzuke, što mu je vratilo želju, pa je odlučan da se vrati takmičenju naredne sezone. Baton je istakao da je, kada se oduzme trka u Monaku, kada je zamijenio Fernanda Alonsa u Meklarenu, za njega život van Formule 1 bio lijep i da mu je sve to bilo potrebno. Kao jedan od glavnih razloga za tu tvrdnju istakao je da je mogao da sjedne i dobro popriča sam sa sobom.

Iako je priznao da bi se zabavio da može da se nađe za volanom ovogodišnjeg bolida Formule 1 na „Suzuki“, gdje se u nedjelju vozi Velika nagrada Japana, ističe da ne žali zbog svoje odluke da se povuče.

„Da li mi nedostaje Formula 1? Ne. Nedostaje mi trkanje. Pomalo sam se odljubio od auto-moto sporta. Mislim da sam ostao u Formuli 1 sezonu duže nego što je trebalo“, istakao je Baton.

Uprkos tome što je njegovu trku na „Suzuki“ obilježio veliki broj problema i kazni, Baton ističe da je bio oduševljen svojim nastupom i da ga je on inspirisao da se vrati na stazu.

„Čim smo završili trku, želio sam da ponovo sjednem za volan i vozim trke. Mnogo vremena je prošlo otkako sam imao takav osjećaj. Sljedeće godine ću se trkati negdje. Ne znam da li će to biti u Americi, Evropi ili Japanu. Imam nekoliko opcija, ali želim da odradim kompletnu sezonu i sve shvatim potpuno ozbiljno“, naglasio je Baton.

Upitan koja kategorija mu je posebno privlačna, Baton je istakao da bi volio da se takmiči u GT seriji i da bi jednog dana volio da se nađe na 24 časa Le Mana. S druge strane, Indikar i Formula E ga ne interesuju.

„U Indikaru ima sjajnih vozača, ali me ta serija plaši. Zapanjen sam da se i dalje trkaju, to su zaista hrabri momci. Ali, mene to ne interesuje i ne osjećam da mi je to potrebno u ovom trenutku. Formula E ima svoje mjesto, sjajna je za proizvođače zbog tehnologije koja se koristi i sve je veća. Ali, to nije nešto što me uzbuđuječ. Želim da se trkam i zabavljam. Želim da čujem motor, želim da ga čujem kako urliče. Želim da vozim nešto što ima više od 600 konjskih snaga. Na tome sam odrastao“, otkrio je ambasador Meklarena.

Sport klub

Portal Analitika