Ostalo

Podgorički maraton 29. oktobra

Tradicionalna atletska sportska manifestacija 24. Podgorički maraton, koji se tradicionalno svake godine održava u Glavnom gradu Crne Gore održaće po kalendaru Svjetske i Evropske Atletske Federacije - 29. oktobra tekuće godine, saopšteno je Portalu Analitika iz ASCG.
Podgorički maraton 29. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički maraton odavno je postao brend Glavnog Grada i najveća atletska sportska manifestacija u Crnoj Gori i jedna od najrespektabilnijih  u regionu koja okuplja veliki broj zaljubljenika u cestovno trčanje,na kojoj su  u proteklom periodu  učestvovali takmičari sa svih kontinenata Svijeta. Atletski Savez Crne Gore kao jedan od  glavnih organizatora ove manifestacije odavno je preduzeo sve mjere i radnje kako bi  u Crnu Goru doputovao što veći broj takmičara  da nastupi na Podgoričkom maratonu,koji je i član udruženja svjetskih maratona AIMS-a .

U sklopu manifestacije održaće se „trke zadovoljstva“ na 5km i 10 km  za sve one koji žele da se oprobaju  u „trci zadovoljstava „od učenika osnovnih ,srednjih škola,studenata ,porodica, građana,rekreativaca i svih onih koji vole trčanje, a sve u cilju promovisanja zdravih stilova života. Ovo je prilika da veliki broj Podgoričana-građana Glavnog Grada uzme učešće na manifestaciji.

Već se dogovaraju pripreme oko organizovanog dolaska maratonaca iz Novog Sada ,Beograda i Makedonije ,kao i  učešće elitnih maratonaca  iz inostranstva .  Građanima je ovo prilika da već sada počnu svoje pripreme ,kako bi što spremnije učestvovali   na maratonu i uzeli učešće sa svojim drugovima,prijateljima i porodicama,kao što se to radi na maratonima u čitavom Svijetu. U sklopu manifestacije. Staza za  maraton i polumaraton  je sertifikovana  i na  njoj se priznaju norme i rezultati sa svjetska takmičenja.

Pokrovitelj i glavni organizator manifestacije je  Glavni grad Podgorica ,kao i Opština Danilovgrad koji će uz  uz stručnu podršku ASCG  i ATK“Podgorički maraton „ i ove godine 24.put da  Podgorički maraton bude uspješno predstavljen u Svijetu u čemu je Podgorica odavno prepoznata  kao uspješan organizator i visoko pozicionirana   na mapi svjetskih manifestacija od strane Evropske Atletske Federacije stavljena je u prvu A kategoriju sa pet zvjezdica ,što mu daje najveću ocjenu za njegovu uspješnu organizaciju i ispunjenje svih  predviđenih tehničkih uslova za organizovanje  ovakvih manifestacija.

I ove godine održaće se Prvenstvo Crne Gore  u maratonu  i polumaratonu,a na kompletnoj manifestaciji proglašavaće se pobjednici  u svim kategorijama veterana kod muškaraca i žena  .

Ovih dana, očekuje se da i Organizacioni Odbor  Glavnog grada usvoji kompletan program i donese  Odluku o svim segmentima funkcionisanja ovogodišnje manifestacije kao i o nagaradma za pobjednike u svim kategorijama .

Počelo prijavljivanje za Podgorički maraton

Svi podaci o ovogodišnjoj manifestaciji mogu se naći na sajtu www.maraton.co.me . Prijave se primaju do 26.oktobra, a takođe je ujedno i prilika  da već sada počnu prijavljivanje i volonteri  koji se  mogu uključiti da pomognu u organizaciji ,putem sajta  koji je operativan za sve informacije i prijave .

Portal Analitika