Crna hronika

Jedan uhapšen, a za drugim se traga zbog 8 kg skanka i municije

Policija je uhapsila Podgoričanina M. Š. (25), a traga za A. Š. (29) takođe iz Podgorice zbog osam kilograma skanka i municije koja je pronađena pretresom njihove porodične kuće, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Jedan uhapšen, a za drugim se traga zbog 8 kg skanka i municije
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja zlupotrebe opojnih droga, prekinuli još jedan lanac krijumčarenja opojne droge marihuana tipa skank i tom prilikom lišili slobode jedno lice, dok se za drugim osumnjičenim intenzivno traga. U koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorica, službenici su izvršili pretres porodične kuće koju koriste M. Š. (25) i A. Š. (29) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo osam PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko osam kilograma. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto i deset komada municije – preciziraju iz policije.

Oni dodaju i da se sumnja kako su se M. Š. i A. Š. „duži vremenski period bavili krjumčarenjem skanka, koju su nabavljani od, za sada nepoznatog lica sa namjerom daljeg stavljanja u promet na području Podgorice“.

- A. Š. se nalazi u bjekstvu i policijski službenici ga potražuju zbog sumnje da je ranije počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Protiv njega je, nadležnom tužiocu, ponijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se M. Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivičnom prijavom za ovo krivično djelo obuhvaćen je i A. Š. – dodaju iz Uprave policije.

Portal Analitika