Crna hronika

Vozio kroz Zetu 190 km/h

Tridesetogodišnji M. G. zaustavljen je juče u zetskom naselju Mojanovići na magistarlnom putu Podgorica – Bar pošto je vozio 190 km/h, saopšteno je iz Uprave policije.
Vozio kroz Zetu 190 km/h
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i, kako dodaju, privremeno isključili iz saobraćaja.

- Službenici policije su 5. oktobra oko 20.45 časova na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Mojanovići zaustavili putničko motorno vozilo „Ford Mondeo“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M. G. (30) zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 190 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv M. G. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a njemu je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka – preciziraju iz Uprave policije.

Službenici saobraćajne policije su od 29. septembra do 5. oktobra zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja, lišili su slobode 59 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, i izdali 2.789 prekršajnih naloga, podnijeli 247 prekršajnih prijava, oduzeli 142 vozačke dozvole i 58 pari registarskih oznaka.

Portal Analitika