Društvo

Marković čestitao Dan Vojske: Odbrana slobode i zaštita mira ideje vodilje

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime 7. oktobar – Dan Vojske Crne Gore navodeći da je to dan žaštitnika Države, čuvara njene nezavisnosti i svakog njenog građanina.
Marković čestitao Dan Vojske: Odbrana slobode i zaštita mira  ideje vodilje
Portal AnalitikaIzvor

„Kao što će taj datum vječno podsjećati na Tuđemilsku bitku od prije skoro milenijum, tako će se 2017. godina pamtiti kao godina članstva Crne Gore u NATO, čime smo prvi put u svojoj istoriji trajno obezbijedili državnu nezavisnost, mir i bezbjednost. Zato ovogodišnja proslava u svojoj biti ima posebnu simboliku, a vi vojnici prvi ste otvorili vrata Alijanse za svoju državu! Snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, crnogorski vojnici stali su uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice“ – stoji u čestitki premijera Markovića vojnicima, oficirima i zaposlenima u Vojsci Crne Gore.

Predsjednik Marković u čestitki još navodi:

Poštovani vojnici,

Već sam rekao da je naša Vojska kroz istoriju uvijek bila na strani slobode, uvijek branitelj svoje kuće, uvijek spremna da zaštiti mir – to je ideja vodilja ugrađena u biće crnogorskog vojnika!

Posvećenost koju pokazujete je za poštovanje, a vaša odanost Državi i svom narodu za ponos vašim starješinama, vašim porodicama i svakom građaninu.

Čestitam vam Dan vojske i želim nove uspjehe.

Nek je vječna Crna Gora!

Portal Analitika