Politika

Latinović: CG po svim kriterijumima prednjači u odnosu na ostale zemlje Balkana

Crna Gora po svim kriterijumima, domaćih i stranih posmatrača, prednjači u odnosu na ostale zemlje Balkana, kako u pregovaračkom, tako i u realnom procesu ostvarivanja rezultata pregovaranja, ne samo na polju tržišta rada, kazao je Ambasador BiH u Crnoj Gori Đorđe Latinović.
Latinović: CG po svim kriterijumima prednjači u odnosu na ostale zemlje Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Latinović je posjetio danas Zavod za zapošljavanje i u razgovoru sa direktorom Zavoda Suljom Mustafićem istaknut je značaj usaglašavanja procesa na tržištu rada dvije države.

Povod boravka ambasadora u Zavodu je početak dvodnevne studijske posjete brojne delegacije iz BiH, sastavljene od predstavnika svih zavoda i službi zapošljavanja u BiH.

Gosti su, kako su kazali, crnogorski zavod izabrali kao primjer dobre prakse, čija iskustva žele da sagledaju u okviru implementacije Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske.

Ambasador je iskazao velika očekivanja od ove posjete.

Crnogorci mogu, kako je kazao, da prenesu brojna iskustva, daju praktične savjete i saopšte izazove na putu evropskih integracija.

Podsjećajući da su kod nas otvorena poglavlja 2, 18. i 19, koja se tiču kretanja radnika, socijalne politike, zapošljavanja i statistike, ambasador je te teme ocijenio značajnim za pripremu BiH za status zemlje kandidata, kojem se nadaju naredne godine.

Gosti su iskazali potrebu i da se formalizuju relacije u zapošljavanju u dvije države, pošto sezonske poslove u Crnoj Gori obavljaju brojni radnici iz BiH.

Portal Analitika