Crna hronika

Stigao nalaz: Majka i sin iz Pljevalja ipak sadili marihuanu, a ne začin!

Iz policije su danas reagovali na pisanja medija i tvrdnje uhapšenih nedavno u Pljavljima zbog sumnje da su proizvodili marihuanu.
Stigao nalaz: Majka i sin iz Pljevalja ipak sadili marihuanu, a ne začin!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, iz policije tvrde da je posrijedi bila ipak droga.

''Ovim putem demantujemo navode u medijima da u jednom slučaju nije zaplijenjena marihuana već začin. Dnevni list Dan, a što su prenijeli i drugi mediji, je šest dana nakon objave našeg saopštenja, na naslovnoj stranici i na stranicama hronike objavio tekst 'Blamaža Pljevaljske policije, umjesto droge zaplijenili začin'. Podsjećamo da smo saopštenjem koje smo objavili 02.09.2017. obavijestili javnost da su službenici OGB Pljevlja i CB Pljevlja dan ranije lišili slobode V.Đ. (42) i J.Đ. (64) iz Pljevalja jer je pretresom, izvršenim po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, na imanju u neposrednoj blizini njihove porodične kuće, u selu Brvenica, pronađeno 144 zasađenih stabljika, visine 3 metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa od kojih se proizvodi opojna droga marihuana''- saopšteno je iz policije.

Tada je saopšteno da su stabljike izuzete sa lica mjesta, kao i drugi tragovi, i da su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, te da je o događaju obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji je naložio sa se V.Đ i J.Đ. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnja da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

''Mediji su objavili izjavu osumnjičenog V.Đ, u kojoj je on tvrdio da je u pitanju začin a ne marihuana, te da su on i J.Đ, njegova majka, 'oslobođeni odgovornosti'. Tekst je objavljen bez prethodne provjere, odnosno traženja od Uprave policije potvrde te informacije koja je inače bila netačna. Naime, vještačenjem izvršenim u Forenzičkom centru je utvrđeno da su 144 stabljike, kao što se i sumnjalo, stabljike kanabisa, vrsta Cannabis sativa''- objasnili su iz policije.

Protiv osumnjičenih V.Đ. i J.Đ. slijedi krivični postupak pred nadležnim organima. 

Portal Analitika