Društvo

Darmanović na otvaranju Međunarodne konferencije „Evropa, Balkan i Crna Gora“

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović govorio je danas na otvaranju Međunarodne naučne konferencije pod nazivom „Evropa, Balkan i Crna Gora“ koju je organizovala Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Humanističke studije Univerziteta Donja Gorica.
Darmanović na otvaranju Međunarodne konferencije „Evropa, Balkan i Crna Gora“
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, Darmanović je kazao da Evropska unija, nije nastala odjednom, niti je njen razvoj završen već da je to projekat koji se neprestano mijenja i prilagođava dešavanjima na evropskoj i široj, međunarodnoj sceni.

Šef crnogorske diplomatije je istakao da članstvo u EU nema alternativu jer Evropska unija neće biti cjelovita, slobodna i jedinstvena ukoliko ne uspije da privuče i integriše sve države Zapadnog Balkana, te da će Brisel upravo na primjeru Crne Gore pokazati i potvrditi da vrata Evropske unije ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje.

Darmanović je zaključio da je budućnost Crne Gore, ali i svih zemalja regiona članstvo u EUjer će se na taj način osigurati mjesto u zajednici demokratskih država zasnovanoj na miru i demokratiji, podsticanju privrednog razvoja i konkurektnosti, poštovanju osnovnih ljudskih prava i sloboda, očuvanju različitosti evropskih kultura i načina života.

Portal Analitika