Crna hronika

UP: Krivična prijava protiv Šalete Đurovića i Zorana Sekulića

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv pet odgovornih lica u Agenciji ya elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službnog položaja, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
UP: Krivična prijava protiv Šalete Đurovića i Zorana Sekulića
Portal AnalitikaIzvor

Krivična prijava podnijeta je protiv nekadašnjih i sadašnjih članova funkcionera EKIP-a, predsjednika Savjeta EKIP-a Šalete Đurovića,  članice Savjeta EKIP-a Ane Radonjić, člana Savjeta Branka Kovijanića, člana Savjeta Aleksandra MIjača i nekadašnjeg izvršnog direktora Zorana Sekulića.

Policijsko – tužialčke aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su ova lica zloupotrebom službenog položaja sebi pribavila imovinsku korist od 189.000 eura.

Naime, oni su, kako se sumnja, u periodu od 01.03.2010.godine do 01.09.2011.godine, u Podgorici, u svojstvu službenih lica – javnih funkcionera, u regulatornom tijelu – Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnosti (EKIP), donijeli šest odluka o pravu na dodatak sebi po osnovu dodatnog angažmana na projektima od strateškog značaja za rad Agencije, iako dodatnog angažmana nije bilo.

Nakon donošenja odluka, oni su te odluke, sumnja se, dostavili posredniku – Društvu za finansijsko posredovanje „Nova Lira“ d.o.o. Podgorica, sa kojim je Z.S. prethodno zaključio ugovor o posredovanju, da bi preko tog posrednika vršili plaćanje po tim odlukama za navodni dodatni angažman na teret sredstava Agencije.

Plaćanje na teret Agencije je izvršeno, čime su osumnjičeni, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, a na štetu EKIP-a, pribavili sebi imovinsku korist u ukupnom iznosu od 189.000 eura.

Krivična prijava je, shodno nalogu Specijalnog tužioca, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, kaže se na kraju saopštenja Uprave policije.

Portal Analitika