Fudbal

Điđo Vukčević: Gladni smo uspjeha

Nikola Điđo Vukčević već godinama je nezamjenjiv šraf na sredini terena reprezentacije Crne Gore. Kao i cijela ekipa, i popularni Điđo napredovao je u ovim kvalifikacijama.
Điđo Vukčević: Gladni smo uspjeha
Portal AnalitikaIzvor

Ali, dobro zna da još ništa nije gotovo, u narednim 180 minuta ,,sokolove” očekuje velika borba.

“Dvije utakmice su do kraja, šest bodova je u opticaju, a nama su neophodna četiri za veliki rezultat. Pobjedom nad Dancima i remijem protiv Poljaka otvaramo vrata baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo. Veoma smo blizu cilja, ali ujedno i veoma daleko. Znamo da imamo kvalitet da izborimo baraž, pokazali smo to na prethodnih osam utakmica. U posljednje dvije utakmice treba nam sve ono što smo pokazali kroz dosadašnji tok kvalifikacija, da živimo jedan za drugog, da smo velika porodica i da smo gladni uspjeha. I naravno, da još jednom pokažemo pobjednički karakter koji nam je ugradio selektor”, kaže dvadesetpetogodišnji vezista.

U čemu vidiš prednost Crne Gore pred utakmicu sa Danskom?

“Igramo pred našim fantastičnim navijačima i ne treba posebno isticati koliko nam je njihova podrška važna. Uvijek su tu da nam daju dodatnu energiju, da daju taj dodatni impuls koji je itekako potreban u velikim utakmicama. Na podršku navijača odgovorimo tako što damo posljednji atom snage za što bolji rezultat i siguran sam da navijači to prepoznaju. Vjerujem da je odnos koji smo izgradili sa navijačima jedan od razloga što je reprezentacije Crne Gore u samom finišu kvalifikacija kandidat za plasman na Svjetsko prvenstvo”, objašnjava Vukčević.

Danska ima dobru ekipu, osokoljena je pobjedom protv Poljske i u Podgoricu dolazi po ključne bodove u kvalifikacijama. Koliko taj iznenadni pozitivan momenat može da bude prednost Danaca?

“Danska ima fantastičnu reprezentaciju, igrače ekstra klase i među boljima su u Evropi. Imali su malo slabiji početak, ali me njihovi posljednji rezultati ne iznenađuju uopšte. U dobroj su seriji i svakako da su dobili na samopouzdanju, pogotovo nakon igre i trijumfa protiv Poljaka. Ipak, i mi smo u dobroj seriji i sigruan sam da su Danci dobro svjesni te činjenice.”

Je li ključ utakmice zaustavljanje Eriksena, za šta ćeš najvećim dijelom biti zadužen upravo ti?

“Eriksen je jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji i uvijek je zadovoljstvo igrati protiv igrača takvih kvaliteta. U prvom duelu odradili smo odličan posao i uspjeli smo da ga zaustavimo u građenju igre. Ne sumnjam da ćemo i ovog puta biti uspješni u zaustavljanju najboljeg igrača Danske.”

Mogu li prekidi još jednom da budu odlučujući faktor i da na taj način slomimo otpor protivnika?

“Prekidi su postali naše jako oružje. Imamo igrače koji odlično izvode slobodne udarce i kornere, prije svih Jankovića i Kojaševića. Imamo i odlične skakače, igrače koji znaju da iskoriste ubacivanja. Sigurno da ćemo tražiti šansu da na ovaj način ugrozimo gol protivnika i nadam se da ćemo uspjeti u tome”, rekao je za kraj vezista portugalske Brage.

Crna Gora i Danska igraju večeras od 20.45. na stadionu pod Goricom.

FSCG

Portal Analitika