Fudbal

AJMO CRNA GORO! "Hrabri sokoli" sa Danskom za istorijski plasman na Mundijal!

"Hrabre sokole" večeras od 20.45 na stadionu pod Goricom očekuje jedna od dvije odlučujuće bitke za plasman na Mundijal. Četa selektora Ljubiše Tumbakovića odmjeriće snage sa selekcijom Danske. Iz FSCG apeluju na sve navijače da na vrijeme dođu na stadion, čije kapije će biti otvorene od 18.45.
AJMO CRNA GORO! "Hrabri sokoli" sa Danskom za istorijski plasman na Mundijal!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Danska uoči međusobnog duela pod Goricom imaju isti broj bodova, kao i istu gol razliku, a jednak im je i broj datih i primljenih golova. Prvi međusobni duel u Kopenhagenu pripao je crnogorskoj reprezentacji 1:0. Crnogorski fudbaleri uoči duela sa Danskom upisali su pet pobjeda, remi i dva poraza. 

Savladali su dva puta Kazahstan (5:0 i 3:0), a po jednom Jermeniju (4:1), Dansku (1:0) i Rumuniju (1:0). Sa Rumunijom kao gosti igrali su neriješeno 1:1, dok su poraženi od Jermenije 3:2 u gostima i Poljske 2:1 pred svojim navijačima. 

Danska je po dva puta pobijedila Jermeniju (1:0 i 4:1) i Kazahstan (4:1 i 3:1), a jednom Poljsku (4:0). Izgubila je od Poljske u Varšavi 3:2 i Crne Gore u Kopenhagenu (1:0), dok je sa Rumunijom u Klužu igrala neriješeno (0:0). 

Selektor "sokola" Ljubiša Tumbaković istakao je da je u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvaren veliki dio ciljeva koji su zacrtani pred početak takmičenja. 

- Sada smo u situaciji da smo ravnopravni sa ekipama koje su bile favorizovane i to je naš veliki uspjeh. Mi ćemo se truditi da ne kalkulišemo, jer da smo pobijedili Jermeniju u Jerevanu, bili bismo u istoj situaciji kao sada. Te kalkukacije idu iz kola u kolo i ja ću se truditi da kroz pripremu, kroz utakmicu, prenesem da je težište koncetracije ovog momenta samo na Dansku. Sve kalkulacije su možda bile aktuelne, a sada ne. Došli smo do kraja, hajde da napravimo još jedan pomak, ako možemo, ako ne možemo nije smak svijeta. Momci ništa ne moraju, moraju da igraju, da odgovore na zahtjeve, da budu profesionalci, da budu patriote i tu se priča završava - kazao je juče Tumbaković na pres konferenciji.

SVI NA STADION U 20.45!!!!! GLASNO, GLASNIJE ZA HRABRE SOKOLE!!!!!

 

 

Portal Analitika