Crna hronika

Sud 27. oktobra o imovini Miloša Marovića

Viši sud razmatraće 27. oktobra zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Milošu Maroviću, sinu bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, zbog osnovane sumnje da je nezakonito stečena.
Sud 27. oktobra o imovini Miloša Marovića
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo traži da se mlađem Maroviću oduzme zemlja u Prijevoru, stan u Budvi, stan koji se vodi na njegovu suprugu, zatim stan i poslovni prostor njegovog šure.

Za Milošem Marovićem Interpol Podgorica raspisao je potjernicu jer je presudom Višeg suda osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Marović je stekao srpsko državljanstvo i nakon toga je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji. Iz Ministarstva pravde ranije su se oglasili saopštenjem da je Miloš Marović dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori.

Prema nagodbi koju je potpisao sa Tužilaštvom 30. decembra prošle godine, Miloš Marović je osim zatvorske kazne prihvatio i da državi plati novčani iznos od 380.000 eura. Maroviću je presuda izrečena krajem jula, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu.

Na listi osumnjičenih za učešće u malverzacijama, koje su u predmetu „Prijevor“ rezultirale štetom od 1.400.000 eura po gradsku kasu, mlađi Marović našao se sredinom oktobra 2015. godine. 

Pobjeda

Portal Analitika