Društvo

Hrapović: Nisam zadovoljan stanjem u zdravstvu, ali rješavamo probleme

Nisam u potpunosti zadovoljan stanjem u zdravstvu, ali radimo na rješavanju problema, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović u emisiji „Iz pravog ugla“ na TVCG.
Hrapović: Nisam zadovoljan stanjem u zdravstvu, ali rješavamo probleme
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao kako je problem standard zaposlenih, ali i kadrovska struktura koja brojčano i po osposobljenosti specijalizacijama i subspecijalizacijama ne odgovara zahtjevima zdravstvenog sistema.

- Kako bi to riješili, preduzeli smo odgovarajuće mjere. Prvo smo krenuli da usaglasimo sistematizaciju svake zdravstvene ustanove u Crnoj Gori - precizirao je ministar.

Hrapović je rekao da Crna Gora ima 1.654 ljekara, a uskoro će dobiti specijaliste iz oblasti u kojima nedostaju, kao i novu opremu.

- Naredne sedmice raspisujemo tendere za pet skenera: četiri za opšte bolnice i jedan za Specijalnu bolnicu u Risnu. Nabavićemo i najsavremeniju opremu za Klinički centar - od aparata za radio terapiju u Onkološkoj klinici, preko angio-sale, do gama-kamere - naglasio je on.

Ministar je istakao da Crnoj Gori, pored onog u KCCG, nedostaju još dva mamografa za sjever odnosno jug države.

- Plan je da se u narednih godinu osnuje posebna jedinica koja će se baviti isključivo skriningom kancera dojke - naveo je Hrapović.

Ministar je poručio da koristi usluge crnogorskog zdravstvenog sistema, ali da ne zna gdje se liječe ostali crnogorski političari niti ga to zanima.

RTCG 

Portal Analitika