Fjurijevo zbogom boksu

Bivši svjetski šampion u boksu Tajson Fjuri neće aplicirati za novu dozvolu da se bori u ringu od Britanskog borda za boks, prenose sportski portali.
Fjurijevo zbogom boksu
Portal AnalitikaIzvor

On je bez licence ostao oktobra 2016. godine nakon navoda o dopingu koji se pojavio u junu prošle godine. Fjuri je tada i za magazin Rolingstoun rekao da je koristio velike količine kokaina.

Svoj povratak je najavio proljetos, ali se sada predomislio. "Poslije dugog i napornog razmišljanja o svom povratku, neću konkurisati za boksersku licencu. Nakon načina kako su prošli put kontrolisali stvari - ne, hvala" 

Odluka 29-godišnjeg boksera da ne traži novu licencu dovodi u pitanje njegovu budućnost u sportu mada je i preko društvenih medija bilo nagovještaja da je njoj došao kraj. Prije godinu dana je tvitovao "Ja sam najveći i takođe sam u penziji", prije zaokreta koji je uslijedio tri sata kasnije. 

Nije se borio od novembra 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička u Njemačkoj i osvojio IBF, WBO i WBA pojaseve. Revanš te borbe se čekao nekoliko puta, ali nije dočekan. 

Britanski bord za kontrolu boksa je prethodno u septembru saopštio da će njegov slučaj riješiti "što prije".

Portal Analitika