Fudbal

FIFA odbila zahtjev Lestera za transfer Silve

Međunarodna fudbalska federacija ponovo je odbila zahtjev Lestera da potpiše ugovor sa igračem Sportinga iz Lisabona, Adrijenom Silvom, prenosi Skaj.
FIFA odbila zahtjev Lestera za transfer Silve
Portal AnalitikaIzvor

Lester je u posljednjim trenucima posljednjeg dana prelaznog roka, 31. avgusta, pokušao da dovede Silvu iz Sportinga, kao zamjenu za Denija Drinkvotera, koji je u posljednji čas prešao u Čelsi.

Lester je platio 22 miliona funti za Silvu, konačan dogovor postignut je uoči završetka prelaznog roka, ali posao oko njegovog registrovanja nije završen na vrijeme, pošto je Lester zakasnio 14 sekundi.

Fudbalski savez Engleske i Lester su tada obaviješteni da je rok prošao, pa je FIFA 6. septembra odbila zahtjev Lestera da se registruje transfer, a danas je potvrđeno da je transfer propao.

"Potvrđujemo odluku sudije komiteta za status igrača: zahtjev za izdavanje međunarodnog sertifikata za transfer igrača Adrijana Silve i nakon toga za registrovanje tog igrača za Lester, je odbijen", navodi se u saopštenju FIFA.

Skaj je naveo da su u Lesteru bili iznervirani zbog kašnjenja dokumentacije o transferu, ali da su papiri potpisani samo nekoliko minuta po prispijeću.

Uprava Lestera je uvjerena da je dokumentacija poslata prije isteka prelaznog roka, uz to da je FIFA odobrila produženje roka na još sat vremena za međunarodne transfere.

Sistem za usklađivanje transfera, koji povezuje klubove sa Fudbalskim savezom Engleske, drugim upravnim tijelima i FIFA, međutim, pokazao je da je dokumantacija pristigla sa zakašnjenjem, pa Silva neće preći u Lester.

Silva je odigrao 136 prvenstvenih utakmica za Sporting i postigao 32 gola, a sa reprezentacijom Portugala je prošlog ljeta osvojio Evropsko prvenstvo.

Foto: Skaj sports

Portal Analitika