Fudbal

TUMBAKOVIĆ: Bez kalkulacija sa Danskom

Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Danske neće kalkulisati i na to nema pravo, kazao je na današnjoj pres konferenciji u Kući fudbala, selektor "hrabrih sokola", Ljubiša Tumbaković. Duel između Crne Gore i Danske, u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji igra se sjutra od 20.45 na stadionu pod Goricom.
TUMBAKOVIĆ: Bez kalkulacija sa Danskom
Portal AnalitikaIzvor

Tumbaković je odgovarajući na novinarska pitanja ocijenio da vjeruje da je Crna Gora jak kolektiv i da željeni rezultat może ostvariti na terenu. On nije želio otvoreno da kaže da će crnogorska reprezentacija ići na pobjedu, poučen ranijim iskustvima, ali je obećao da će sve uraditi da je ostvare.

- Kad sam na početku karijere to govorio nijesam dobro prošao. Ni ovga puta neću reći, ali radimo i pripremamo se kao da ćemo da pobijedimo, ali nećemo to da izgovorimo. To želimo i sve ćemo da uradimo da ostvarimo - kazao je Tumbaković.

On je dodao da je očekivao da Crna Gora može doći u situaciju da se bori za baraž, ili plasman na SP.

- Kad nešto radim i planiram želim i da uspijem. Gdje god sam radio trudio sam se da ostavim trag, ali i rezultat. Crna Gora je dobila interesantnu grupu, sa dvije selekcije koje su bile bolje od nas na papiru. Ušli smo hrabro da dugoročno napravimo reprezentaciju koja će da ostavi trag i koja će biti prepoznatljiva po načinu i stilu igre. Vjerovao sam da će kao posljedica toga doći i rezultat - istakao je Tumbaković.

fscg2

Prvi strateg "hrabrih sokola" smatra da je trenutna situacija na tabeli satisfakcija za sve što je urađeno u ovom kvalifikacionom ciklusu, za manje od dvije godine.

- Trudili smo se da izanaliziramo igru Danske, u odbrani i napadu, prekide i pojedince koji su nama interesantni. Imaju kvalitetet, ne bi bili to što jesu da ga nemaju. Gdje su najtanji, ili najkvalitetniji, vrline i mane pokušaćemo da iskoristimo ili ne dozvolimo da se razviju - kazao je Tumbaković.

On smatra da Danska poslije poraza u prvom međusobnom duelu više ne smatra Crnu Goru malom reprezentacijom.

- Ako su nas do tada smatrali da smo mali, sada to sigurno ne misle. Ravnopravni smo u bilo kom obliku, tabelarno i kvalitetu. Volio bih da nas ne doživljavaju kao posebno kvalitetne - rekao je Tumbaković.

On je priznao da je njegova želja bila da reprezentacija što duže ostane u konkurenciji za visok plasman i dodao da ga raduje što su u trenutno konkurentni za obje opcije. 

Kapiten Stevan Jovetić ističe da su istorijski bili baraž dueli sa Češkom, kao i remi sa Engleskom, koji je ujedno Crnoj Gori tada donio baraž.

- Vjerujem da možemo da ih pobijedimo, tokom cijelih kvalifikacija pokazali smo dobru igru i kvalitet. Iz utakmice u utakmicu bili smo sve bolji. Ostale su još dvije. Spremni smo da damo maksimum i ostvarimo ono što priželjkujemo - kazao je Jovetićfscg1

Naglasio je i da nije bitno da li će se u strijelce upisati on, ili neko drugi od saigrača. - Bitno je samo da pobijedimo - kazao je Jovetić.

On je ocijenio da je Danska dobra reprezentacija, ali da je ipak najbitnije kako će crnogorska selekcija ući u utakmicu.

- Imamo svoj stil igre i od toga ne želimo da odstupimo. Oni su dobra reprezentacija, u dobroj su formi. Gledamo sebe, znamo što želimo i na to smo skoncentrisani. Znamo što nama odgovara i mi ćemo sigurno ići na pobjedu - rekao je Jovetić.

Crna Gora i Danska, uoči međusobnog duela pod Goricom, imaju isti broj bodova, kao i istu gol razliku, a jednak im je i broj datih i primljenih golova. Prvi međusobni duel u Kopenhagenu pripao je crnogorskoj reprezentacji rezultatom 1:0. 

Meč na stadionu pod Goricom igra se sjutra od 20.45 i iz FSCG pozivaju sve vjerne navijače da dođu što ranije, jer će stadionske kapije biti otvorene već u 18.45.

A.P.

Portal Analitika