Crna hronika

Velika policijska akcija na primorju: Zaplijenjena vozila, oružje, novac...

Crnogorska policija izvela je danas na primorju veliku akciju pod nazivom „Boka“.
Velika policijska akcija na primorju: Zaplijenjena vozila, oružje, novac...
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, na osnovu do sada preduzetih aktvnosti na čak 21 lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog izvršen je pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovih kriminalnih grupa "kavač" i "škaljari", kao i njima bliskih lica.

akcija-boka-5

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 16 vozila visoke klase marki "BMW"; "VW", "Audi", "Porsche", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; tri motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica. Među oduzetim telefonima su i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije; više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; pet pištolja i pet pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; jedan pancir i jedan metalni boks; jedan optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentaciju o različitim vrstama novčanih transkacija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentaciju sa različitim vrstama šifrovanih poruka; većibroj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

akcija-boka-4akcija-boka-7akcija-boka-6

U toku je, navode iz Uprave policije, postupak prikupljanja obavještenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su sprovedene radnje pretresa stanova i drugih prostorija i imovine koju koriste.

akcija-boka-9

- Sve navedeno što je oduzeto biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i vještačenja. Slijede dalje službene mjere i radnje koje će biti preduzete u komunikaciji sa tužilaštvom – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

akcija-boka-10akcija-boka-3akcija-boka-8
Portal Analitika