Politika

Ljumović: Bilo je moralno da podnesem ostavku

Dojučerašnji ministar kulture prof. mr Janko Ljumović, danas se zvanično oglasio povodom ostavke koju je podnio, kako nam je rečeno, "predočeno da ne može biti ministar, jer ne sprovodi politiku Vlade".
Ljumović: Bilo je moralno da podnesem ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Javno obraćanje prof. mr Janka Ljumovića prenosimo integralno.

Na poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i na poziv grupe profesora Univerziteta Crne Gore da budem potpisnik saopštenja povodom odluke UO UCG da smijeni rektorku Univerziteta Crne Gore, prihvatio sam da to uradim kao dio akademske porodice kojoj pripadam od 2001. godine. Prihvatio bez dvojbe.

Kada sam pročitao tekst saopštenja, zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore.

Medije i javnost obavještavam danas, jer sam cijenio da je red da informaciju o mojoj ostavci treba prvo da pruži Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Posao ministra kulture obavljao sam shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla. Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima od predsjednika Vlade, do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj.

Nakon razrješenja koje će uslijediti, vraćam se u potpunosti profesorskom poslu, uvjeren da je Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva.

Portal Analitika