Društvo

Predstavnici ministarstava odbrane Crne Gore u posjeti Holandiji

Delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore, na čelu sa generalnim direktorom Direktorata za ljudske resurse, Mihailom Volkovim, od 2. do 5 oktobra boravi u službenoj posjeti Ministarstvu odbrane Kraljevine Holandije.
Predstavnici ministarstava odbrane Crne Gore u posjeti Holandiji
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska delegacija se u Departmanu za regrutaciju I testiranje holandskog Ministarstva srela sa brigadnim generalom Arcom Solkezom (Arco Solkesz) I njegovim saradnicima.

Tema razgovora u Amsterdamu je razmjena iskustava u sprovođenju politika upravljanja ljudskim resursima u oblasti vojne profesije, sa fokusom na promociju vojničkog poziva I prijem lica u vojnu službu, ali I oblicima buduće saradnje dva ministarstva u pomenutoj oblasti.

Domaćini su predstavili metode kojima holandsko Ministarstvo odbrane promoviše mladima vojnu profesiju u javnosti I na tržištu rada,u cilju obezbjeđenja što kvalitenijeg kadra.

Predstavljen je system holandskog vojnog obrazovanja, kao I aktivnosti na integraciji primljenih lica u vojni sistem.Bilo je riječi i o holandskom sistemu penzionisanja vojnih lica,te modalitetima njihovog organizovanja nakon prestanka službe.

Crnogorska delegacija je holandskoj strani prezentovala system upravljanja ljudskim resursima u Ministarstvu odbrane I Vojsci Crne Gore.

Delegacija je posjetila I dvije manifestacije koje se u Holandiji organizuju u cilju privlačenja mladih ljudi I upoznavanja sa vojnim pozivom, “Generation Discovery” i “Tedi Talent”.

 

Portal Analitika