Crna hronika

Krpović kažnjen sa 1.000 eura zbog napuštanja suđenja, nastavak sjutra

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine nastavljeno je u podgoričkom Višem sudu. Današnji pretres prekinut je nakon 40 minuta, jer je Jugoslav Krpović, advokat optužene Branke Milić, napustio suđenje nezadovoljan što svoju branjenicu ne može da zastupa "na valjan način". On je poručio da ne otkazuje punomoćje Milić, te da će se vratiti u sudnicu kada mu se omoguće normalni uslovi za rad. Sutkinja Suzana Mugoša kaznila ga je sa 1.000 eura zbog njegove odluke da samovoljno napusti sudnicu. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uvjeren je da je posrijedi ozbiljna opstrukcija procesa. Pretres se nastavlja sjutra u 9 časova.
Krpović kažnjen sa 1.000 eura zbog napuštanja suđenja, nastavak sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Tok suđenja:

9:40 Današnji pretres je završen, suđenje se nastavlja sjutra u 9 časova.

9:39 Branka Milić je kazala da ne želi da je sud "mrcvari u montiranom procesu".

- Ne mogu to ni fizički ni psihički da izdržim - istakla je ona.

9:37 Suđenje je nastavljeno. Advokat Krpović je kažnjen sa 1.000 eura i biće obavezan da plati troškove odlaganja pretresa.

- Krpoviću nisu uskraćena prava, već je upoznat da u toku pretresa može da iznese primjedbe - saopštila je sutkinja Mugoša.

9:15 Sutkinja je dala desetominutnu pauzu.

9:14 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatra da je Krpovićev potez "ozbiljna opstrukcija" procesa.

9:10 Krpović je samovoljno napustio sudnicu.

9:08 Sutkinja Mugoša ga je upozorila da ne govori jer nije dobio riječ, a Krpović je nezadovoljan njenim potezom odgovorio da ne može da zastupa svoju klijentkinju, te da će napustiti sudnicu.

- Napuštam ovo suđenje, ali ne otkazujem punomoćje. Ne mogu da učestvujem u ovakvom postupku. Ovdje je ugoržen njen (Branke Milić) život. Ako se ovo nastavi, ona neće živa izaći iz ovog postupka. Svi dokazi i medicinska dokumentacija govore u tom pravcu. Vratiću se u sudnicu kada obezbjedite normalne uslove za rad - poručio je branilac.

9:06 Advokat Jugoslav Krpović, branilac Branke Milić, rekao je da je Višem sudu jutros podnio podnesak da se njegova branjenica pusti na slobodu radi liječenja.

9:04 Suđenje je nastavljeno, sutkinja Suzana Mugoša konstatovala je prisustvo tužilaštva, odbrane i optuženih.

U dosadašnjem toku suđenja, optuženi Bratislav Dikić, Miloš Jovanović, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Branka Milić i Milan Dušić negirali su krivicu.

Postupak protiv Dikića je razdvojen, zbog njegovog upućivanja na liječenje.

Dikićev advokat, Goran Petronijević, rekao je da je njegov klijent operisan u Kliničkom centru u Podgorici i da se osjeća dobro, a da će onkološki nalazi pokazati da li postoje kancerogene promjene.

Petronijević je dodao da su operaciju izveli ljekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju ljekara sa VMA iz Beograda.

Portal Analitika