Fudbal

Savić: Crna Gora ima kvalitet za drugo mjesto

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ima kvalitet i snage za još jedan, presudan korak ka drugom mjestu u grupi i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvou Rusiji, kazao je štoper Stefan Savić.
Savić: Crna Gora ima kvalitet za drugo mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Danska odigraće u četvrtak utakmicu E grupe kvalifikacija. Savić je kazao da svi igrači moraju dati svoj maksimum, navodeći da je još veći motiv što igraju pred svojim navijačima.

- Na startu kvalifikacija smo realno bili ispod nekih reprezentacija po kvalitetu, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Mislim da imamo snage da napravimo još jedan, presudan korak i osvojimo drugo mjesto, ali što se ne bismo i direktno plasirali na Mundijal - kazao je Savić.

On je istakao da su od starta mislili samo o prvoj utakmici koja slijedi, navodeći da ih je to dovelo do ambijenta da sada svi pričaju o fudbalskoj reprezentaciji i žele da dođu na stadion.

- I s ovim do sada smo napravili veliki uspjeh, jer smo mlada ekipa. Sada svi moramo da pružimo dodatni napor da se domognemo makar drugog mjesta koje vodi u baraž. To je cilj - ocijenio je Savić.

On je naglasio da duel sa Danskom za njega ima poseban značaj.

- Igrao sam dosta velikih utakmica u karijeri, bio i akter finala Lige šampiona, ali ovaj meč za mene ima poseban značaj, samim tim što nastupam za reprezentaciju. Ovo su ključni mečevi u kvalifikacijama, ali ne treba da pričamo o pritisku, jer svi znamo kada smo počeli ovaj ciklus kakva su bila očekivanja - rekao je glavni stub odbrane Atletiko Madrida.

Savić je pozvao publiku da dođe na stadion i bude njihov 12. igrač.

- Mi ćemo na terenu dati dvjesta odsto svojih mogućnosti. Siguran sam da nakon meča, kako god da se završi, niko od nas neće moći da kaže da nije uradio sve što je mogao na terenu - poentiao je Savić.

Portal Analitika