Fudbal

Marušić: Najvažnija utakmica u karijeri, pobjeda otvara vrata baraža

Reprezentativac Crne Gore i prvotimac italijanskog Lacija, Adam Marušić, kazao je da će predstojeći meč protiv Danske biti najveći u njegovoj dosadašnjoj karijeri.
Marušić: Najvažnija utakmica u karijeri, pobjeda otvara vrata baraža
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica između Crne Gore i Danske koja se igra u četvrtak uveče na stadionu pod Goricom od krucijalne je važnosti, a ko iz njega izađe kao pobjednik moći će da se nada čak i direktnom plasmanu na Mundijal u Rusiji. 

- Čeka nas jako važna utakmica, veoma teška. Ipak, nadamo se pobjedi koja bi nam otvorila vrata baraža. Znamo da je ulog veliki. Za većinu nas ovo su možda i najveće utakmice u karijeri. Za mene konkretno, ovo će biti najveća - kaže Marušić.

Jedno od glavnih oružja našeg nacionalnog tima je zajedništvo i borbeni duh.

- Potrebno je da u ovaj meč uđemo kao i u svaki prethodni, svjesni da moramo da budemo pravi kao tim. Moramo da kao grupa budemo na nivou, ni jedan pojedinac da se ne štedi, kao i do sada. Onda možemo da očekujemo pozitivan rezultat - kazao je član Lacija.

Za Marušića dosadašnji rezultati Crne Gore u kvalifikacijama za SP nijesu slučajni.

- Svakao da smo se nadali da možemo. Jer, pokazali smo da imamo kvalitetan tim, igramo zaista dobro… Sada smo tu gdje smo, vidjećemo gdje ćemo biti poslije Danske. Naš protivnik ima odlične pojedince, ali je veoma jak i kao ekipa. Biće teško, zaista su veoma ozbiljan tim - istakao je prodorni desni bek.

S druge strane, Danci imaju Kristijana Eriksena, zvijezdu Totenhema, koji je u sjajnoj formi.

- Ne spremam se posebno za Eriksena, iako je veliki igrač. Pripremam se za protivnika kao i pred svaku utakmicu. O Eriksenu je sve rečeno, pokazuje godinama kakav je fudbaler u Premijer ligi, igra na vrhunskom nivou i svaka mu čast - naveo je Marušić.

Protivnik je skeniran, optimizam je realan. Uostalom, “hrabri sokoli” su pobijedili Dance u Kopenhagenu (1:0) golom Bećiraja.

- Taktički su veoma dobri, igraju sve bolje. Ali, analizirali smo ih, znamo im i mane i vjerujem da ćemo ih iskoristiti. Potrebno je da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, u ovakvim utakmicama je to veoma bitno - poentirao je Marušić.

Duel Crne Gore i Danske na programu je u četvrtak, od 20.45 časova.

Portal Analitika