Ostalo

Prijem u Prijestonici: Ponosni na Filipov uspjeh

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović upriličio je danas prijem za stonotenisera Filipa Radovića koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
Prijem u Prijestonici: Ponosni na Filipov uspjeh
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Bogdanović je istakao kako Radovićev rezultat u Laškom predstavlja veliki uspjeh, ne samo za njega, već za cjelokupan cetinjski i crnogorski sport.

- Jako smo ponosni na Filipov uspjeh jer je njegova medalja rezultat velikog truda, upornosti i optimizma, a to je put do najvećih sportskih rezultata. Njegova medalja treba da predstavlja i motiv više za sve sportiste, jer se velikim radom mogu ostvariti ogromni uspjesi. Obaveza je Prijestonice da i ubuduće podrži njegov rad – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

On mu je poželio još mnogo trofeja u nastavku karijere i istakao da će gradska uprava i u narednom periodu znati da cijeni njegove nastupe.

Filip Radović se zahvalio gradonačelniku Bogdanoviću i kazao da je prezadovoljan rezultatom u Sloveniji, kao i da nije bilo lako ponoviti rezultat sa Evropskog prvenstva u Danskoj od prije dvije godine.

Radović je u Laškom osvojio bronzano odličje, drugo u svojoj karijeri. Bronzani je bio i prije dvije godine u danskom Vejleu. On je u Laškom takmičenje u grupi završio sa maksimalnim učinkom i kao prvoplasirani izborio četvrtfinale. Savladao je Makedonca Straška Kočevskog 3:0, Čeha Ivana Karabeca 3:2 i Irca Entonija Dejvisa 3:1. U četvrtfinalu bio je bolji od Britanca Kima Dejbla 3:1, dok je u polufinalu izgubio je od višestrukog evropskog i svjetskog prvaka, Poljaka Patrika Čajnovskog.

Portal Analitika