Abiznis

Galip u posjeti Aerodromima CG: Povećava se broj letova Turkish Airlines-a

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip sa saradnicima, posjetio je Aerodrome Crne Gore, gdje je razgovarao sa izvršnim direktorom tog preduzeća, Danilom Orlandićem.
Galip u posjeti Aerodromima CG: Povećava se broj letova Turkish Airlines-a
Portal AnalitikaIzvor

- Uz osvrt na dosadašnju uspješnu saradnju dvije države, razmatrana je mogućnost produbljivanja odnosa između Crne Gore i Turske u oblasti vazdušnog saobraćaja, kao i mogućnosti za povećanje obima saobraćaja između dvije zemlje. Konstatovano je da je uspješna saradnja između Aerodroma Crne Gore i „Turkish Airlines“-a krunisana ove sezone sa dvanaest letova sedmično, a taj broj bi sljedeće sezone mogao bitiznatno veći – navode iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić je upoznao ambasadora Galipa sa postojećim stanjem na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i mjerama koje su preduzete da bi se putnici osjećali komfornije.

- Imajući u vidu značajnu podršku koju Vlada Republike Turske pruža Crnoj Gori, bilo je riječi i o saradnji između crnogorskih i aerodroma u Istanbulu, kroz ekspertsku podršku i edukaciju službenika u oblasti aerodromskih poslova. Ambasador Galip je istakao izuzetan napredak koji je Crna Gora napravila u posljednjih deset godina, a posebno napredak u oblasti pružanja usluga u vazdušnom saobraćaju koje su u nadležnosti Aerodroma Crne Gore – zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.  

Portal Analitika