Politika

Predsjednik Skupštine sastao se sa koizvjestiocima PSSE

Koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru u post-monitoring dijalogu Ionut-Marian Stroe i Andrea Rigonirazgovarali su danas sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, uz prisustvo šefa Stalne delegacije Crne Gore pri PSSE Predraga Sekulića.
Predsjednik Skupštine sastao se sa koizvjestiocima PSSE
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je upoznao sagovornike sa aktivnostima parlamentakako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu. On je, imajući u vidu reformsku opredijeljenost Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji,  naglasio značaj aktivnog učešća naše zemlje u međunarodnim organizacijama i njihovim tijelima.Koizvjestioci su pohvalili posvećenost i napredak Crne Gore, kao i spremnost na dijalog u integracionim procesima.

Sagovornici su zajednički konstatovali da jeparlament jedino pravo mjesto za debatu o pitanjima od društvenog značaja, pa i kada je riječ o jačanju povjerenja u izborni proces. Predsjednik Brajović je, između ostalog, najavio formiranje radne grupe za primjenu preporuka OEBS/ODIHR dobijenih nakon pozitivno ocijenjenih parlamentarnih izbora, i izrazio očekivanje da će opozicija prepoznati interes da, zajedno sa parlamentarnom većinom, učestvuje u njenom radu.   

Cilj posjete koizvjestilaca Crnoj Gori je informisanje o aktivnostima koje je naša država realizovala u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u Rezoluciji 2030 (2015) „Poštovanje dužnosti i obaveza od strane Crne Gore“, koju je PSSE usvojila u januaru 2015. godine.

Portal Analitika