Društvo

KCCG: Ćulafić se usavršava, a Kezunović postao redovni profesor

Klinički centar Crne Gore saopštio je danas da ljekar Nikola Ćulafić nije napustio tu ustanovu, već da se usavršava u Štutgartu.
KCCG: Ćulafić se usavršava, a Kezunović postao redovni profesor
Portal AnalitikaIzvor

“Dječiji psihijatar dr Nikola Ćulafić nije napustio Klinički centar Crne Gore već do kraja oktobra koristi godišnji odmor nakon čega ide na stručno usavršavanje u Štutgart gdje će se dodatno usavršavati na prestižnoj Psihijatrijskoj klinici iz oblasti psihoanalize.Ovim činom se potvrđuje koliko KCCG vodi računa o kontinuiranom stručnom usavršavanju našeg kadra. Dr Ćulafić je mlad i perspektivan ljekar i prvi dječiji psihijatar u Crnoj Gori. Poseban akcenat njegovog interesovanja je autizam i u tom smislu ima punu podršku naše ustanove za kontinuiranu edukaciju,”, saopštili su iz KCCG.

Kako navode iz KCCG, za vrijeme stručnog usavršavanja dr Ćulafića, djecu sa psihičkim smetnjama preuzeće psihijatar dr Zorica Barac Otašević, koja se inače i prije dolaska sa specijalizacije dr Ćulafića bavila dječijom psihijatrijom.

Podsjetimo, Sindikat doktora medicine saopštio je juče da su dr Ćulafić i dr Miroslav Kezunović napustili Klinički centar, a tu informaciju je prenio Portal Analitika.

“Prof. dr Miroslav Kezunović je zasnovao stalni radni odnos na Univerzitetu Crne Gore kao redovni profesor, a KCCG će ga po potrebi i dalje angažovati”, zaključuju iz KCCG.

Portal Analitika