Politika

Joković domaćin narednog sastanka građanske opozicije

Socijalistička narodna partija biće domaćin narednog sastanka građanske opozicije, ali datum još nije dogovoren – kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a. On je istakao da će se predstavnici SNP-a, Demokrata, SDP-a, Ure i Demosa sastajati „po potrebi“.
Joković domaćin narednog sastanka građanske opozicije
Portal AnalitikaIzvor

- Ne znamo ni okvirno kada će biti naredni sastanak. U komunikaciji smo i kada procijenimo da je potrebno, organizovaćemo sastanak, a domaćin ću biti ja – kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, nije dogovoreno koja tema će biti na dnevnom redu narednog sastanka ,,građanske petorke“.

- Opšta situacija u Crnoj Gori i izbori su nam u fokusu, ali nijesmo precizirali da li ćemo razgovarati i o predsjedničkim izborima – dodao je Joković.

Lideri Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Demosa Miodrag Lekić, SDP-a Ranko Krivokapić, SNP-a Vladimir Joković i Ure Dritan Abazović sastali su se 28. oktobra i poručili da će nastaviti bojkot Skupštine do ispunjenja „poznatih zahtjeva“ - novi izbori, uslovi i datum njihovog održavanja.

- Povratak u parlament, bez prihvatanja uslova opozicije, bio bi čin kojim se potkopavaju rezultati bojkota i pruža pomoć DPS-u, u trenutku stvaranja uslova za ispunjavanje opozicionih zahtjeva kroz uključivanje međunarodne zajednice u rješavanje krize – poručili su učesnici sastanka.

Na sastanak nijesu bili pozvani predstavnici Demokratskog fronta, kao ni Ujedinjene Crne Gore.

Pobjeda

Portal Analitika