Politika

Brajović-Radomski: Nastaviti održavanje frekventnog političkog dijaloga CG i Njemačke

Tokom susreta predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa poslanicom Bundestaga Kerstin Radomski, istaknuta je važnost održavanja frekventnog političkog dijaloga Crne Gore i SR Njemačke, kako na nivou parlamentarne saradnje, tako i u svekukupnim odnosima.
Brajović-Radomski: Nastaviti održavanje frekventnog političkog dijaloga CG i Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

Saradnja sa Bundestagom važna je - smatra predsjednik Skupštine - ne samo sa stanovišta odlučivanja o daljim fazama integracionih procesa, već i percepcije Crne Gore i njenih razvojnih mogućnosti.

Njemačka je jedan od glavnih promotera reformi u Crnoj Gori, a takođe ima značajan angažman u razvojnoj ekonomskoj saradnji u mnogim oblastima - istakao je predsjednik Brajović.

brajovic2

On je pozdravio nastavak angažmana i politike podrške Njemačke svim državama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji.Predsjednik Skupštine je naglasio da evropska perspektiva Zapadnog Balkana mora ostati među prioritetima EU, a uspjeh politike proširenja osnov je dugoročne stabilnosti ovog dijela Evrope.

Predsjednik Brajović je poslanici Radomski čestitao na nedavnom izbornom uspjehu CDU i iznio očekivanje da ćenjemačka Vlada ostati na istom kursu kad je riječ o procesu proširenja. Razmijenjena su mišljenja o političkim prilikama u Crnoj Gori, regionu, kao i SR Njemačkoj.

Portal Analitika