Politika

DPS: Profiteri i lobisti opet prepisuju

I pored najbolje volje da u navodnom planu minornog pokreta URA za City kvart nađemo šta to oni predlažu, to nam nikako ne polazi za rukom, osim ako se ne odnosi na prepisivanje škole, vrtića, doma zdravlja, iz postojećeg Detaljnog urbanističkog plana za ovaj dio. URA naravno nastavlja plagijatorsku praksu, uz to preuzimajuću ingerencije Vlade, više ministarstava, lokalne uprave, saopštili su iz DPS-a. Njihovo reagovanje prenosimo integralno:
DPS: Profiteri i lobisti opet prepisuju
Portal AnalitikaIzvor

“Javnost posebno zabavlja kad u URA pominju „interes građevinskih kompanija, maksimiziranje profita i niski kvalitet gradnje“, jer je to upravo i prva asocijacija građana na pomen političkog pokreta URA.

Javnosti je odavno poznato da sve ove „kampanje“ iz URA imaju jedan cilj, a to je da osiguraju građevinskom lobiju u svojim redovima prednost kako bi imali monopol nad gradnjom. Da je napad najbolja odbrana potvrđuje i tvrdnja URA o „investitorskom urbanizmu“, valjda ubijeđeni da je narod doživio kolektivnu amneziju i zaboravio da je prva odluka predstavnika URA u Vladi izbornog povjerenja bila da se ruše tuđi kako bi se omogućio pogled iz hotela URA-inih hotelijera. Takvu lokalnu upravu žele u URA, a koliko im to polazi za rukom pokazuje i činjenica da im je posljednji izborni uspjeh spao na pola mandata u Herceg Novom. U Podgorici se ne mogu nadati ni toj polovini, jer je potpuno providna njihova borba za interes krupnog kapitala u svojim redovima, koji su prošli sve oblike političkog udruživanja, ali i važnih državnih funkcija, samo zarad sopstvene koristi. Jer javnost je više nego svjesna da iz URA jedno rade, drugo misle a treće pričaju, i odlično vidi ko betonira i grad i primorje”, saopšteno je iz DPS-a.

Portal Analitika