Fudbal

Rumenige: Karlo je moj prijatelj, ovo je bio profesionalni potez

Karlo Anćeloti je morao da ode sa kormila Bajerna, jer je bio na ratnoj na nozi sa većinom najvažnijih fudbalera.
Rumenige: Karlo je moj prijatelj, ovo je bio profesionalni potez
Portal AnalitikaIzvor

To je potvrdio predsjednik Bavaraca Uli Henes, koji je objelodanio da su Tomas Miler, Arjen Roben, Frank Riberi, Džerom Boateng i Mats Humels odmah poslije debakla u meču sa PSŽ (0:3) tražili od rukovodstva da razriješi dužnosti italijanskog stručnjaka.

Od njih petorice, samo je Miler bio u startnoj postavi na "Parku prinčeva", i to je zamijenjen Robenom u 69. minutu. Riberi i Humels su cio meč presjedjeli na klupi, dok Boatenga nije bilo ni u protokolu. 

- Trener protiv sebe ne smije da ima najistaknutije igrače kao protivnike. Postoji izreka "Neprijatelj iz tvog kreveta je najopasniji"... Zato smo morali da donesemo odluku da Anćeloti ode, jer je situacija bila neodrživa - rekao je Henes.

Kada se tome doda da je nezadovoljstvo ranije izrazio i najbolji strijelac Robert Levandovski, čelnici Bavaraca nijesu mogli više da podrže iskusnog i trofejnog trenera.

- Od početka sezone igramo ispod nivoa - rekao je direktor Bavaraca, Karl-Hajnc Rumenige. - Duel u Parizu je pokazao da nešto mora da se promijeni. Karlo je moj prijatelj, tako će i ostati, ali ovo je bio profesionalni potez, u interesu kluba. 

Anćeloti je u Minhenu bio od prošlog ljeta, i Bajernu je donio titulu u Bundesligi i dva Superkupa Njemačke. Trenutno, Bavarci su na trećem mjestu u njemačkoj ligi sa četiri pobjede i po jednim remijem i porazom. Sjutra se sastaju sa Hertom u Berlinu, a onda dolazi pauza zbog utakmica reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal.

Inače, njemački klubovi su ove nedjelje doživjeli krah kakav se ne pamti u evropskim takmičenjima, pošto je svih šest predstavnika pretrpjelo poraz!

U Ligi šampiona, osim Bajerna (PSŽ 0:3), izgubili su i Lajpcig (Bešiktaš 0:2), Borusija Dortmund (Real 1:2), a u Ligi Evrope Keln (Crvena zvezda 0:1), Herta (Ostersunds 0:1) i Hofenhajm (Basakšehir 1:2).

Portal Analitika