Politika

Pens: Kosovo da ratifikuje sporazum sa Crnom Gorom

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens pozvao je Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Bijele kuće nakon Pensovog susreta sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem.
Pens: Kosovo da ratifikuje sporazum sa Crnom Gorom
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je već drugi poziv američkog potpredsjednika Prištini da potvrdi sporazum sa Crnom Gorom, nakon što je to uradio početkom avgusta kada je boravio u Podgorici. Pens je, kako se navodi u saop- štenju, u petak primio Tačija da bi potvrdio američku podršku suverenom, demokratskom i prosperitetnom Kosovu. Rekao je i da cijeni liderstvo Tačija, uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u unapređenju dijaloga a uz posredovanje Evropske unije, o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

- Lideri su se saglasili u pogledu važnosti nastavka reformi da bi se ojačala vladavina prava, borba protiv korupcije i podstakao ekonomski rast. Potpredsjednik je izrazio podršku transformaciji bezbjednosnih snaga Kosova, ustavnim putem, i pozvao Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom da bi se riješilo to dugotrajno pitanje, saopšteno je iz Bijele kuće.

(Pobjeda)

Portal Analitika