Fudbal

U nedjelju jedini crnogorski derbi: Budućnost za lidersko mjesto

Za nedjelju je zakazan derbi prvog dijela prvenstva, a ujedno i jedini crnogorski derbi. Sutjeska i Budućnost igraju od 15 časova na terenu kraj Bistrice.
U nedjelju jedini crnogorski derbi: Budućnost za lidersko mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Šef stručnog štaba Dragan Kažić je na početku konferencije za medije iznio svoje viđenje trenutnog lidera šampionata..

- Sutjeska je, uz Budućnost, najorganizovaniji i najbolji crnogorski klub i ovo je pravi derbi. Ozbiljna su ekipa, bez poraza, sa odličnom ofanzivnom linijom koja može da postigne gol protiv svakog tima. Imaju i dobre alternative, tako da nas zbog svega toga očekuje težak i tvrd meč. Mi ćemo, kao i u svakom meču, ići na pobjedu, a odgovara nam i remi. Ne bi bio smak svijeta ni da izgubimo, iako bi Sutjeska pobjedom malo odmakla, međutim ništa nije riješeno jer ima još mnogo bodova u opticaju.

Napadački trio Denković - Ivanović - Božović imaće duel sa najboljom odbranom u ligi. Budućnost je na osam utakmica u prvenstvu primila samo dva gola, a ako se tome dodaju i tri utakmice u Kup takmičenju bez primljenog gola, jasno je da se očekuje dobra utakmica u nedjelju.

- Biće pravi derbi, a nijedan derbi nije lak. Mi smo primili samo dva gola, što je samo pokazatelj da igramo takmičarski i po sistemu "svi za jednog, jedan za sve". Moramo popraviti realizaciju, jer i dalje mnogo promašujemo. Učinićemo sve da nam Sutjeska ne odmakne nakon ovog meča, jer nas očekuje serija teških mečeva. Nakon pauze gostujemo Iskri, pa dočekujemo Zetu, pa gostujemo Mladosti i onda nam dolazi Grbalj, dok Sutjeska ima lakši raspored. Pobjeda u derbiju bi nam donijela mirnoću, ali ni to neće riješiti ništa u krajnjem ishodu.

Napadač Alen Melunović je najbolji strijelac ekipe, a očekuje da utakmicu u nedjelju riješi jedan potez pojedinca.

- Derbije uglavnom rješava jedan potez. U ovako bitnoj utakmici se nijednoj ekipi ne gube bodovi, tako da ne očekujem od Sutjeske da jurne s napadima. Svakako bi bilo mnogo ljepše da kolektivnom igrom i zalaganjem pobijedimo teškog protivnika. Imamo problem sa realizacijom, ali vjerujem da će se vremenom i to riješiti. Bitno da za sada pobjeđujemo, kao što smo i utakmicu protiv Koma pobijedili minimalnim rezultatom. Imamo problema sa povredama igrača, Sutjeska je kompletna, ali svi koji budu igrali će dati maksimum. 

Budućnost je u duelima sa ekipama iz donjeg dijela tabele izgubila važne bodove.

- Bile su to unaprijed dobijene utakmice i to nam se vratilo. Ekipe koje igraju protiv Budućnosti nemaju šta da izgube, mi smo promašivali naše šanse i ostaje žal što nismo pobijedili Dečić i Petrovac. - zaključio je Melunović.

Direktan prenos utakmice sa Sutjeskom obezbijeđen je na kanalu Arena Sport.

Portal Analitika