Kultura

Saradnja Santa Barbare i Kotora: Dobrotvorni koncert Martinovića za kotorske talente

Renomirani pijanista Ratimir Martinović prirediće večeras dobrotvorni koncert sa KotorArt talentima u tivatskom hotelu „Regent“ od 21 čas i 30 minuta, u okviru saradnje bratskih gradova Santa Barbare i Kotora.
Saradnja Santa Barbare i Kotora: Dobrotvorni koncert Martinovića za kotorske talente
Portal AnalitikaIzvor

Program će početi premijerom kratkog dokumentarnog filma o dosadašnjoj saradnji Santa Barbare i Kotora, u režiji Dušana Vulekovića. U okviru muzičkog dijela programa, Martinović će nastupiti sa učenicima Muzičke škole „Vida Matjan“, dok će prateći koktel pripremiti učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru, ujedno polaznici Kulinarske akademije „Goran Milić“ iz Los Anđelesa.

Kako ističu iz KotorArta, u okviru kojeg se i priređuje ovaj događaj, američki sponzori su za ovo dobrotvorno veče već opredijelili 5.000 eura.

- Kompletan prikupljeni novac biće iskorišten za odlazak učenika Resursnog centra na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji, te za regionalnu turneju mladih talenata, učenika Muzičke škole „Vida Matjan“ u Kotoru. Na ovaj način se saradnja Kotora i Santa Barbare fokusira na pružanje šanse mladim ljudima. Do sada je već desetak mladih kuvara završilo kulinarsku akademiju, mladi vaterpolisti Santa Barbare i Kotora su razmjenili posjete, a pojedini mladi muzičari regiona su imali prilike da borave i nastupaju u SAD – preciziraju iz KotorArta.

Portal Analitika