Vaterpolo

Jadran nišani Ruse i Evropu

Evropska sudbina crnogorskog prvaka biće određena u naredna tri dana. Vaterpolisti Jadran Carina od danas do nedjelje u Zagrebu će juriti plasman u baraž kvalifikacija za Ligu šampiona, a ukoliko u tome uspiju obezbijediće život u evropskim takmičenjima. Da li u Ligi šampiona ili Evrokupu, zavisilo bi upravo od pomenutog baraža.
Jadran nišani Ruse i Evropu
Portal AnalitikaIzvor

Zbog toga momci sa Škvera dobro znaju koliko ih bitna tri meča očekuju u isto toliko dana na Savi, a trener Vladimir Gojković upravo večerašnji (21.15h) protiv Spartaka iz Volgograda ističe kao najbitniji.

“Vjerujem da smo bolji od Duizburga, kojeg smo i prošle godine savladali, pa ćemo se za dva mjesta koja vode u narednu rundu boriti Mladost, Spartak i mi”, naglasio je Gojković. “Iskreno, najviše smo se spremali za ruskog šampiona, jer vjerujemo da ćemo tu lakše naći put do baraža, nego protiv pojačane Mladosti na njenom terenu. Naš cilj je jasan – želimo da prođemo dalje”.

Jadran prošle sezone nije imao problema sa domaćinom, ali je Mladost ovog ljeta vratila jednog od boljih evropskih centara, iskusnog Rumuna Kozmina Radua, kao i Pava Markovića iz Juga.

“Da, doveli su Radua kao jednog oa najboljih centara sa ovih prostora, tu je i Marković, ali u svakom slučaju mislim da možemo da igramo i protiv njih, jer nam je nakon prvog kvalifikacionog turnira u Strazburu samopouzdanje poraslo”

Jadran je ovog ljeta ostao bez četiri važna igrača Miloša Šćepanovića, Stefana Pješivca, Stefana Vidovića i nekadašnjeg kapitena Željka Kovačića a stigli su reprezentativac Dragan Drašković i talentovani spoljni Primorca Dimitrije Kriještorac. Sigurno da Novljanima treba vremena da se uigraju…

“Za početak na turniru u Strazburu sve to nije bilo loše i ako budemo imali pravo angažovanje i sada mislim da možemo da prođem u narednu rundu”, zaključio je Vladimir Gojković.

Jadran je u prethodne dvije sezone uglavnom lagano preskakao ovu rundu takmičenja prije dvije godine stigao je čak i do Lige šampiona, dok je prošle zaustavljen od moćne Breše, pa se zadovoljio igranjem u Evrokupu.

Dnevne novine

Portal Analitika