Abiznis

Izgradnja saobraćajnica u zahvatu DUP-a ''Zabjelo Ljubović'' vrijednosti 371.505 eura

Glavni grad Podgorica u kontinuitetu radi na unapređenju postojeće saobraćajne mreže uvođenjem novih saobraćajnica gradskog i lokalnog značaja, kao i stvaranju uslova za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne i infrastrukturne mreže.
Izgradnja saobraćajnica u zahvatu DUP-a ''Zabjelo Ljubović'' vrijednosti 371.505 eura
Portal AnalitikaIzvor

U toku je izgradnja saobraćajnice  ''Nova 1'' u zahvatu DUP-a ''Zabjelo Ljubović'' ukupne dužine 380 metara koja se radi od ulice Radosava Burića do kraka ulice 27 marta. Saobraćajnica će sadržati dvije saobraćajne trake od po 3 metra i obostrane trotoari širine po 3 metra.

Do sada su urađeni slijedeći radovi: atmosferska kanalizacija, telekomunikaciona kanalizacija, izmještanje postojećih podzemnih i nadzemnih instalacija i urađeno njihovo usaglašavanje sa   saobraćajnicom, izvedeni su trotoari, a u toku dana će biti završeni i kompletni asfalterski radovi. Takođe, postavljeni su stubovi za javnu rasvjetu i očekuje se isporuka i montaža LED svjetiljki kao i   priključenje na trafostanicu.

Nakon završetka asfaltiranja, biće izvršeni radovi na obilježavanju horizontalne signalizacije i postavljanje vertikalne signalizacije.

U toku je i izgradnja saobraćajnice ''Nova 12'' ukupne dužine 75 metara, širine saobraćajnice od 6 metara sa po dvije saobraćajne trake od po 3 metra i jednostrani trotoar širine 1,5 metara.

Do sada su urađeni slijedeći radovi: fekalna kanalizacija, atmosferska kanalizacija, telekomunikaciona kanalizacija, izmještanje postojećih podzemnih i nadzemnih instalacija i urađeno njihovo usaglašavanje sa saobraćajnicom, izveden je trotoar i završeno kompletno asfaltiranje saobraćajnice. Postavljeni su i stubovi za javnu rasvjetu, a očekuje se isporuka i montaža LED svjetiljki. Slijede radovi na obilježavanju horizontalne signalizacije i postavljanju vertikalne signalizacije.

U zahvatu DUP-a ''Zabjelo Ljubović'' u toku su radovi na izgradnji  saobraćajnice  ''Nova 11'' ukupne dužine 120 metara, širine saobraćajnice od 6 metara sa po dvije saobraćajne trake od po 3 metra i obostrani trotoar širine  1,5 metara. Do sada su slijedeći radovi: fekalna kanalizacija, atmosferska kanalizacija, telekomunikaciona kanalizacija, izmještanje postojećih podzemnih i nadzemnih instalacija i urađeno njihovo usaglašavanje sa  saobraćajnicom.

Ugovorena vrijednost radova na navedenim saobraćajnicama je 371.505,90 eura, a izvođač radova je firma ''Vamax Invest Montenegro'' d.o.o. iz Podgorice. 

Portal Analitika