Politika

Medojević: Nema raspoloženja za izbore, dio opozicije hoće u Vladu

Očigledno je da dio opozicije ne želi promjene i zbog toga odbija da odgovori na ponudu Demokratskog fronta da opozicija nastupi jedinstveno, da se dogovori oko protesta i uslova kojima bi primorali Demokratsku partiju socijalista da organizuje vanredne parlamentarne izbore, ocijenio je član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.
Medojević: Nema raspoloženja za izbore, dio opozicije hoće u Vladu
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da će Predsjedništvo DF-a analizirati novonastalu okolnost i donijeti odgovarajuće odluke. Komentarišući sastanak građanske opozicije, Medojević je u izjavi za Pobjedu naveo, kako to nije poslijedica pameti Ranka Krivokapića koji se nametnuo kao lider tog dijela opozicije, već razgovora sa američkim zvaničnicima Hojt Brajanom Jiom i Metjuom Palmerom. - Oni sada pokušavaju da riješe vrlo tešku jednačinu, a to je da ispoštuju zahtijeve i instrukcije SAD-a, da uđu u Vladu Duška Markovića, da odustanu od vanrednih parlamentarnih izbora, a sa druge strane, da izbjegnu osudu javnosti – smatra Medojević. Ocijenuje i kako se opozicija zbog svega toga nalazi u teškoj poziciji, budući da je dio njih, kako je rekao, odlučan da uđe u Vladu aktuelnog premijera.

- Ovih ćemo dana vidjeti ko zastupa interese građana i želi smjenu režima, a ko interese SAD-a. Ono što ja znam iz krugova u međunarodnoj zajednici je da ne postoji razpoloženje za vanredne izbore. Bilo ko iz opozicije, ako prihvati dijalog sa Markovićem, jača Duška Markovića, a slabi opoziciju. Račun za to će neko morati da plati – uvjeren je Medojević. Član predsjedništva DF-a uvjeren je, takođe, i da će Ranko Krivokapić uskoro ući u Markovićevu Vladu, dok je lider Demosa Miodrag Lekić sve bliži tom planu. Procjene jedino, kako je rekao, ne može da donosi za Dritana Abazovića i GP URA. - Očigledno je da je Krivokapiću jako teško palo da bude opozicija godinu dana. Njega snažno podržava i Raško Konjević.

To su ljudi koji teško mogu da se bave politikom bez privilegija, ministarskih funkcija, obezbjeđenja, žiro računa, službenih putovanja... Oni će učiniti sve da uđu u Vladu Duška Markovića – poručuje Medojević. Kada je riječ o Demokratama Alekse Bečića, Medojević ističe kako je politika te partije „dobro jutro na sve četiri strane“ i „ja sam za sve, a nisam za ništa“ bila oštro ocijenjena od SAD. - Dakle, nemoguće je zadržati tu poziciju. Ili si za ono što SAD žele od opozicije, ili si protiv – zaključio je Medojević. (Pobjeda)

Portal Analitika