Društvo

Pejanović otvorio Sportsko-rekreativne susrete Sindikata Uprave policije

U susret 2. oktobru - Danu unutrašnjih poslova, danas su u hotelskom kompleksu „Ulcinjska rivijera“ u Ulcinju otvoreni VIII Sportsko – rekreativni susreti, na kojima će se u naredna tri dana takmičiti ekipe sastavljene od službenika Uprave policije – članova Sindikata. Timovi sportsko– rekreativnih susreta takmiče se u različitim disciplinama, kao što su mali fudbal, košarka, odbojka na pijesku, streljaštvo (vazdušna puška) i nadvlačenje konopca, kao i u rekreativnim disciplinama pikado, šah i bacanje kugle.
Pejanović otvorio Sportsko-rekreativne susrete Sindikata Uprave policije
Portal AnalitikaIzvor

Pozdravljajući učesnike sportskih susreta Sindikata, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović kazao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao odgovorna institucija, nastoji da sa svojim zaposlenima vodi dijalog zasnovan na povjerenju, ulažući napore da, u skladu sa svojim mogućnostima, stvori uslove za dostizanje savremenih standarda profesionalnog i porodičnog života zaposlenih, poboljšanje materijalnog položaja, uslova rada i sindikalne zaštite.

U prethodnih deset godina, kako je istakao državni sekretar Pejanović, MUP, Vlada Crne Gore i Sindikat preduzeli su konkretne napore u cilju poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih, pa je tako za ovaj period podijeljeno oko  500 stanova i adaptirano više od  150 porodičnih stambenih objekata policijskih službenika.

U narednom periodu, kazao je državni sekretar Pejanović,  planirano je rješavanje stambenih potreba zaposlenih izgradnjom stambenih objekata u Podgorici, Žabljaku, Pljevljima, Ulcinju, Cetinju, Nikšiću  i Budvi raspodjelom oko 600 stanova, a u toku je i raspodjela kreditnih sredstava, u 13 opština, u iznosu od 366.000 eura.

Fokusirajući se na sportsko-rekreativne susrete,  on je poručio da na ovaj način policijski službenici, kroz aktivnosti kojima su posvećeni i van radnih zadataka i obaveza, potvrđuju povjerenje i šalju poruku da su i oni članovi šire društvene zajednice koji, obavljajući svoj posao, štite interese Crne Gore i njenih građana.

Današnjem otvaranju sportskih igara Sindikata prisustvuju i predstavnici sindikata policija Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

Portal Analitika