Politika

Lalošević i Kaluđerović na prezentaciji studije o političkom oglašavanju

Funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević i portparolka Slađana Kaluđerović prisustvovali su danas prezentaciji studije ,,Političko oglašavanje i medijska kampanja u toku predizbornog perioda’’ u organizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori.
Lalošević i Kaluđerović na prezentaciji studije o političkom oglašavanju
Portal AnalitikaIzvor

Prezentacijom Studije, autor ekspert Davor Glavaš, predstavio je uporednu analizu zakonskih rješenja koja se odnose na političko oglašavanje tokom predizbornog perioda u nekoliko zemalja članica OEBS i u zemljama Zapadnog Balkana. Njena izrada je inicirana od strane Agencijie za elektronske medije, sa ciljem poboljšanja regulatornog okvira koji uređuje političko oglašavanje.

Studija je koncipirana tako da, kroz primjere uporedne prakse,  nudi odgovore na pitanja koja se odnose na balans između regulacije i samo-regulacije političkog oglašavanja, uloge i odgovornosti različitih subjekata, postupke rješavanja prigovora koji se odnose na medijsko praćenje izbora i političko oglašavanje, kao i zaštitu maloljetnika (djece) u okviru političkog oglašavanja.

Skupu su prisustvovali predstavnici Agencije za elektronske medije, medija, državnih institucija, organizacija civilnog društva, političkih partija, diplomatskih predstavništava i međunarodnih organizacija.

Portal Analitika