Ostalo

Kraljici crnogorske atletike četiri hiljade eura od Ministarstva sporta

Kristina Rakočević slovi ne samo za najveću nadu crnogorskog sporta, već je godinama jedna od najboljih mladih atletičarki svijeta u svojoj disciplini i u kontinuitetu postiže vrhunske rezultate. Posljednji je zabilježila prije dva mjeseca, osvajajući bronzanu medalju u bacanju diska na Evropskom atletskom prvenstvu u Italiji, koji je Ministarstvo sporta vrjednovalo kao uspjeh od posebne međunarodne vrijednosti i značaja za Crnu Goru. Tim povodom ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem za našu reprezentativku i nagradio je premijom od četiri hiljade eura.
Kraljici crnogorske atletike četiri hiljade eura od Ministarstva sporta
Portal AnalitikaIzvor

“Država posebno želi da afirmiše perspektivne sportiste i unaprijedi uslove u kojima treniraju. To je cilj i novog zakona o sportu čiji je Nacrt na javnoj raspravi, koji će jasno prepoznati i vrjednovati rezultate koje postižu naši sportisti, medju kojima titulu najboljih nose i mlade crnogorske atletičarke. Ako je atletika kraljica sportova, njenu će krunu u Crnoj Gori u budućnosti, uvjeren sam, s pravom nositi Kristina Rakočević“ - poručio je  Janović.

Zahvalna na nagradi i podršci koju dobija od Ministarstva sporta, Kristina je kazala da će  nastaviti vrijedno da trenira, budući da je već sljedeće godine očekuje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, na kojem će prvi put nastupiti kao mlađa seniorka. “Uprkos primamljivim ponudama iz inostranstva, neću napustiti Crnu Goru”- poručila je Rakočević.

Kristininom prijemu kod Janovića, prisustvovali su  i predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić i  njen trener Marko Ristić. Izuzetnim su ocijenili brižan odnos Ministarstva sporta prema našim mladim perspektivnim sportistima, naročito u kontekstu novih rješenja koja su najavljena u Nacrtu zakona o sportu.  Za pohvalu je, naglasio je Vuletić i način na koji, kako je rekao  “ministar Janović pristupa u rješavanju problema u crnogorskom sportu, počev od trošenja novca namijenjenog sportu i finansijske kontrole svih saveza, pa do brige o uslovima u kojima treniraju crnogorski atletičari“. Raduje ih, zaključili su i najava da će Ministarstvo sporta zajedno sa savezom ali i sa opštinama, u narednom periodu predano raditi na poboljšavanju i izgradnji atletske infrastrukture.

 

Portal Analitika