Crna hronika

Dvije osobe uhapšene zbog saobraćajne nesreće u Nikšiću

Nikšićani B. M. i M. K. probađeni su i uhapšeni zbog jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao njihov sugrađanin Lj. P, saopšteno je iz Uprave policije.
Dvije osobe uhapšene zbog saobraćajne nesreće u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Oni su, kako se precizira, lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, odnosno pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

- Službenici CB Nikšić su juče oko 19.30 obaviješteni da se u Hercegovačkoj ulici u Nikšiću dogodila saobraćajna nezgoda. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno da je, upravljajući putničkim vozilom marke „VW Golf IV“ nikšićkih registarskih oznaka, u saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao Lj. P. (67) iz Nikšića. Policijski službenici su pregledom lica mjesta uočili tragove drugog vozila, koji su ukazivali da je vozilo kojim je upravljao Lj. P. imalo kontakt sa nepoznatim vozilom koje nije zatečeno na licu mjesta. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, u prisustvu vještaka saobraćajne struke. Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju identifikacije lica, službenici CB Nikšić su utvrdili da je teretnim vozilom marke „TAM 125“, nikšićkih registarskih oznaka upravljalo lice M. K. (34) iz Nikšića, dok se na suvozačevom mjestu nalazio B. M. (42) iz Nikšića. M. K. se, kako se sumnja, nakon prouzrokovane saobraćajne nezgode napustio lice mjesta, da bi se nakon toga odvezao kući u mjesto Vitalac, dok se B. M. vozilom uputio u pravcu Velimlja, da bi ga sakrio – navodi se u saopštenju nikšićke policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je odredio da se M. K. i B. M. liše slobode i privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela.

Portal Analitika