Politika

STANIĆ: Vuković poručio - ko šiša Vladu, partija se pita

Skoro godinu dana se optužuje opozicija da ne poštuje institucije, a evo sada nam glasnik Vuković poručuje u stilu – ko šiša Vladu, partija se pita. Ove godine je 20 godina od prvog rascjepa u DPS-u kojem je svjedočio i Vuković kao jedan od aktera. Tada je potrčao na pogrešnu stranu, pa je potom revidirao. Istorija mu se, izgleda, očigledno ponavlja. Ne trčite glasniče Vukoviću, tek je počelo, ima vremena za prestrojavanje, poručio je portparol SDP-a, Mirko Stanić, reagujući na izjavu Miodraga Vukovića.
STANIĆ: Vuković poručio - ko šiša Vladu, partija se pita
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković kazao je u razgovoru za Dnevne novine da je na političkoj sceni Crne Gore na djelu još jedna u nizu opasnih političkih manipulacija, upornim provlačenjem teze lidera SDP-a Ranka Krivokapića da o prevazilaženju političke krize ne treba razgovarati sa predsjednikom najjače partije u državi Milom Đukanovićem, nego s Vladom.

SDP je na izjavu g. Markovića da je spreman da razgovara o izborima saopštila da bi tu spremnost, ukoliko je stvarna, premijer trebalo da iskaže upućivanjem zvaničnog poziva za razgovore, naveo je Stanić u svom reagovanju.

- I nakon toga se javlja Miodrag Vuković da optuži predsjednika SDP za navodne manipulacije, a u stvari šalje, zna se i u ime koga, poruku Dušku Markoviću da ne smije da razgovara sa opozicijom o novim izborima.

Svima je jasno da je g. Vuković samo glasnik preko koga se Markoviću šalje poruka da treba prvo da pita vlasnika DPS prije nego što bilo šta saopšti, makar na temu rješavanja duboke političke krize.

Kaže g. Vuković da Vlada nema mandat da rješava krizu već da taj mandat može da ima samo svemoguća partija. Ne sumnjamo da Vuković već nekoliko decenija, kao pravi demokrata-evropejac, priznaje samo sud svoje partije, ali nekako ispada da Vuković istovremeno ne priznaje sopstvenu Vladu - zaključio je Stanić.

Portal Analitika