Abiznis

Uspješno realizovan program stažiranja na Montenegroberzi

Montenegroberza AD Podgorica je ovegodine poprvi put organizovala Program stažiranja, koji je namijenjen studentima završnih godina studija ekonomskih nauka u Crnoj Gori. Program stažiranja bio je organizovan u periodu od 01.06. do 30.09.2017. godine, a 11 kandidata je dobilo priliku da se kroz sticanje prvih radnih navika detaljno upoznaju sa procesima rada na Montenegroberzi AD.
Uspješno realizovan program stažiranja na Montenegroberzi
Portal AnalitikaIzvor

Studenti koji su dobili priliku da stažiraju na Montenegroberzi su: Balša Čović, Miloš Martinović, Miljan Marković, Nemanja Radonjić, Dejana Radović, Lela Ražnatović, Zorica Nišavić, Marko Pešić, Marko Pejanović, Anica Beljkaš i Milica Đurović. Svima njima danas su svečano uručena Uvjerenja o uspješnom pohađanju Programa stažiranja na crnogorkom tržištu kapitala.

Stažiranje na Montenegroberzi AD je omogućilo studentima bolje i detaljnije upoznavanje sa tržištem kapitala u Crnoj Gori što čini bitan korak ka povećanju edukacije i poboljšanju finansijske pismenosti. Na ovaj način kroz programe edukacije želimo da pospiješimo dalji razvoj našeg tržišta, ali i približimo samo tržište kapitala i rad njegovih institucija većem broju građana u Crnoj Gori.

Studenti su tokom boravka imali priliku da se upoznajui sa procesima rada i u drugim institucijama prisutnim na crnogorskom tržištu kapitala.Institucije koje su pored Berze učestvovale u Programu stažiranja su: Komisija za hartije od vrijednosti Crne Gore, Centralna Depozitarna Agencija AD, CG Broker-Diler AD, PG broker-diler AD, VIP broker- diler AD, Invest banka Montenegro AD i  Otvoreni investicioni fond Atlasmont AD Podgorica.

Montenegroberza planira i narednih godina organizovanje Programa stažiranja po sličnom ili istom modelu uz nadu da će interesovanje studenata biti na zavidnom nivou kao što je bio slučaj i ove godine.

Portal Analitika