Kultura

"Slučajevi pravde" otvorili Mojkovačku filmsku jesen

Prikazivanjem filma "Slučajevi pravde The books of knjige", reditelja Zorana Markovića sinoć je počela 42. Mojkovačaka filmska jesen.
"Slučajevi pravde" otvorili Mojkovačku filmsku jesen
Portal AnalitikaIzvor

Festival je otvorio režiser Sehad Čekić koji je podsjetio da filmska svetkovina u Mojkovcu predstavlja posebni događaj u Crnoj Gori.

''Između ostalog, to je jedini filmski festival na sjeveru Crne Gore, posvećen je glumačkim ostvarenjima i, valja to još jednom istaći, 'Mojkovačka filmska jesen' je filmski festival sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori.

Na svima nama je da očuvamo tradiciju ove osobene manifestacije kulture, ali i doprinosimo njegovom daljem razvoju u svim segmentima'', istakao je Čekić.

"Filmski festivali su mjesta susreta i upoznavanja drugih, ali i sebe, kroz priče koje ispituju našu stvarnost i različitih perspektiva i uz mnogo raznovrsnih senzibiliteta''- dodao je.

Režiser filma Zoran Marković je ocijenio da je najbolja potvrda filma činjenica da bioskopska sala nije mogla da primi sve ljubitelje sedme umjetnosti.

"Bioskopska distribucija počeće 12. Oktobra, s tim što će dan prije biti prikazna premijera u Podgorici. Dakle, film će biti prikazan u svim crnogorskim mjestima koja imaju bioskopsku salu", kazao je Marković.

Festival se nastavlja večeras prikazivanjem filma "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić u kojem uloge tumače: Mia Petričević, Nikša Butijer, Arijana Čulina, Zlatko Burić, i Karla Brbić.

rtcg.me

Portal Analitika