Abiznis

ME: Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me dobar primjer poslovanja

Privatno-javno partnerstvo sa domaćom kompanijom doMEn.me, kao i njenim osnivačima i vlasnicima, kompanijama GoDaddy i Afilias, predstavlja dobar primjer poslovanja zahvaljujući kojem država ostvaruje značajne prihode za budžet, ali i kreira prepoznatljiv imidž u svijetu, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa predstavnicima kompanija GoDaddy, Afilias i doMEn.d.o.o.
ME: Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me dobar primjer poslovanja
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel, viši savjetnik u Afilijasu Desiree Željka Miloshevic i izvršni direktor i marketing menadžer u kompaniji doMEn.me Predrag Lešić i Nataša Đukanović razgovarali su danas sa ministarkom Sekulić o dosadašnjoj saradnji ovih kompanija sa Vladom.

Na današnjem sastanku prezentovani su dosadašnji rezultati u ovoj oblasti i dogovoren način dalje saradnje. Kako je saopšteno, ekstenzija .me trenutno je najatraktivnija u regionu, sa više od 1 milion registracija, a od 2008. godine je po osnovu njene valorizacije u državni budžet prihodovano više od 21 milion eura.

Ministarka Sekulić je istakla da je oblast telekomunikacija važan dio crnogorske ekonomije i da Vlada Crne Gore intenzivno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent i u ovoj oblasti.

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel upoznao je ministarku Sekulić sa detaljima poslovanja ove kompanije koja je, kako je kazao, sa istorijom dugom 20 godina, najveća hosting kompanija u svijetu.

Današnjem sastanku prisustvovao je i profesor sa Univerziteta Crne Gore, prof. dr Božo Krstaić, kojeg je Vlada nedavno imenovala za ccTLD (country code Top Level Domain) mendažera.

Portal Analitika