Svijet

Ministar Malki: Prijem Palestine u INTERPOL je pobjeda za sprovođenje zakona širom svijeta

“Država Palestina pozdravlja INTERPOL-ov prijem Palestine u članstvo ove organizacije. Glasovi podrške velike većine članstvu Palestine su glas poverenja u palestinsku sposobnost sprovođenja zakona i posvećenost ključnim vrijednostima organizacije. Prijem Palestine u INTERPOL je pobjeda za sprovođenje zakona i globalnu saradnju”, navodi se u saopštenju Ambasade Palestine u Crnoj Gori.
Ministar Malki: Prijem Palestine u INTERPOL je pobjeda za sprovođenje zakona širom svijeta
Portal AnalitikaIzvor

“Ova pobjeda je omogućena zbog principijelne pozicije većine članica INTERPOL-a. Članstvo Palestine je rezultat članica koje brane razlog postojanja organizacije i unapređuju njene osnovne vrijednosti i jasno odbacuju pokušaje cinične manipulacije i političkog zastrašivanja.

 “Danas su činjenice i zasluge prevazišle sva druga razmatranja. To je povod naše kolektivne proslave. U ime palestinskog naroda, izražavam našu iskrenu zahvalnost  svim članicama koje su ovo omogućile.

 Povodom ovog radosnog događaja, Država Palestina ponavlja svoju privrženost ispunjenju svojih obaveza i doprinosu borbi protiv kriminala i unapređenju vladavine prava. Palestina će raditi sa svim članicama kako bi unaprijedila poziciju i ulogu INTERPOL-a. Mi ćemo biti konstruktivan i kooperativan partner u ovom globalnom poduhvatu koji utiče na živote i budućnost svih naših građana.

 Država Palestina vidi ovo članstvo i odgovornosti koje ono zahtijeva  kao sastavni dio svoje odgovornosti prema palestinskom narodu i svoje moralne obaveze prema građanima svijeta. Palestina je spremna i sposobna da preuzme ove obaveze i odgovornosti kao aktivni partner u međunarodnoj zajednici koja efikasno i jasno doprinosi unapređenju naših zajedničkih ključnih vrijednosti kao nacija”, ističu iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika