Crna hronika

Uhapšen Beranac zbog uzvikivanja "Alahu ekber"

Juče se u hotelu “Berane” odigrala prava drama kada je muškarac upao u centralni dio ovog objekta, navodno opasan eksplozivom, uzvikujući “Alahu ekber”.
Uhapšen Beranac zbog uzvikivanja "Alahu ekber"
Portal AnalitikaIzvor

Povodom interesovanja medija za događaj koji se juče desio u Beranama, a za koji je već u medijima nezvanično prenešeno da se radi o licu koje je u hotelu „Berane“ uzvikivao parole „Alahu ekber“ držeći pritom u ruci predmet koji podsjeća na eksplozivnu napravu, radi istinitog informisanja javnosti iz policije su saopštili sljedeće:

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane lišili su juče slobode D.Đ. (21) iz Berana, zbog toga što je uznemirio osoblje hotela „Berane“ držeći u ruci punjač od mobilnog telefona za koji su zaposleni u hotelu pomislili da je eksplozivna naprava. On je tom prilikom i uzvikivao parole „Alahu ekber“. U policiji je kada je priveden kazao da je želio da zaplaši zaposlene u hotelu „jer su bili nekorektni prema njemu“.

Naime, D.Đ. je juče, sumnja se, oko 16,45 časova ušao u hotel „Berane“ i držeći u ruci predmet koji je podsjećao na okidač eksplozivne naprave, a za koji se dolaskom policije utvrdilo da se radi o auto punjaču za mobilni telefon dužine 2,5 metara, uzvikivao „Alahu ekber“. Zaposleni u hotelu „Berane“ je pozvao policiju i službenici CB Berane su odmah po pozivu došli na lice mjesta i lišili slobode D.Đ.

Obradom lica utvrđeno je da je punjačem za mobilni telefon želio da zaplaši zaposlene zbog njihovog navodnog nekorektnog ponašanja prema njemu.

D.Đ. se nalazi u policijskim prostorijama i u toku su konsultacije sa nadležnim tužiocem u vezi sa kvalifikacijom djela.

Portal Analitika